2018-01-30 10:21:20
Φωτογραφία για Μικρόβια και καλλυντικά
Λίγη αμέλεια ή απροσεξία από μέρους μας, όχι εσκεμμένα βέβαια, είναι αρκετή για να αρχίσει... ένα «πάρτι μικροβίων» στο μπάνιο μας εξαιτίας των αγαπημένων μας προϊόντων ομορφιάς που μπορεί να μην τα φροντίζουμε τόσο σχολαστικά όσο θα έπρεπε. 

Ποια είναι εκείνα τα καλλυντικά και τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν τα περισσότεραβακτήρια, τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν ακόμα και σοβαρά δερματικά προβλήματα;

Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ είναι από τα πρώτα αντικείμενα που δε θεωρούνται καθόλου ασφαλή για τη δερματική μας υγεία. Πρέπει να πλένονται σχολαστικά μία φορά την εβδομάδα με υγρό σαπούνι καθαρισμού ή σαμπουάν για παιδιά και νερό γιατί η συσσώρευση βλαβερών μικροοργανισμών πάνω τους από τις σκόνες του ρουζ, των σκιών, της πούδρας, αλλά και τη σκόνη που αιωρείται γενικά αποτελεί εστία μόλυνσης που μπορεί να οδηγήσει σε ακμή, σπυράκια και διάφορους άλλους ερεθισμούς. 


Η θέση τους μέσα στο υγρό περιβάλλον του μπάνιου χειροτερεύει τα πράγματα. Επίσης, καλό είναι να τα αντικαθιστούμε συχνά, αν έχουν σημάδια φθοράς. Η λούφα ή το σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε στο ντους είναι επίσης αγαπημένο περιβάλλον ανάπτυξης μικροβίων. Εδώ, ας θυμόμαστε δύο πράγματα: μετά το μπάνιο το απλώνουμε να στεγνώσει έξω στον καθαρό αέρα κι όχι στο υγρό περιβάλλον του μπάνιου και το αντικαθιστούμε κάθε μήνα.

Η βούρτσα των μαλλιών συσσωρεύει κι αυτή σκόνη, κατάλοιπα από τα προϊόντα styling και ρύπους από όλη την ημέρα καταλήγοντας τελικά στο τριχωτό της κεφαλής. Μια καλή ιδέα είναι να την καθαρίζουμε χτενίζοντας τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Με αυτόν τον τρόπο ξεμπερδεύονται και τα μαλλιά πιο εύκολα και δε μεταφέρονται οι ρύποι της προηγούμενης ημέρας στη φρεσκολουσμένη τρίχα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την οδοντόβουρτσα, η οποία πρέπει να τοποθετείται όσο πιο μακριά γίνεται από τη λεκάνη της τουαλέτας και να διαθέτει πάντα πλαστικό κάλυμμα με τρυπούλες ώστε να αερίζεται και να στεγνώνει με ασφάλεια μετά το βούρτσισμα. Καλό είναι να την αντικαθιστούμε κάθε τρεις μήνες, όχι μόνο επειδή συνήθως οι τριχούλες έχουν φθαρεί, αλλά και λόγω μικροβίων που ούτως ή άλλως μένουν πάνω της όσο σωστά κι αν τη συντηρούμε.

Αν δε χρησιμοποιούμε υγρό κρεμοσάπουνο αλλά κλασικό σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ανάμεσα στις χρήσεις το σαπούνι μας δεν προλαβαίνει να στεγνώσει ποτέ εντελώς. Επομένως, αν μας φανεί κάπως «ταλαιπωρημένο» και βρώμικο, κόβουμε εκείνο το κομμάτι για να αποφύγουμε τη χρήση του χωρίς να χρειαστεί να πετάξουμε ολόκληρη την πλάκα. Η μάσκαρα είναι άλλο ένα προϊόν που προσβάλλεται εύκολα από μικρόβια. Δε συνηθίζουμε να την πετάμε πριν τελειώσει, όμως σίγουρα έχουμε ακούσει ότι θα πρέπει να την αλλάζουμε κάθε έξι μήνες κι αυτό επειδή το βουρτσάκι μολύνεται εύκολα. Αν δε θέλουμε να πετάξουμε όλο το προϊόν, ας αλλάζουμε έστω το βουρτσάκι κάθε τρίμηνο.

 Όσο για τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ (σκιές, κραγιόν, βάση μέικαπ, ρουζ), αυτά είναι σχετικά ασφαλή γιατί διαθέτουν καπάκια χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν παρατηρήσουμε αλλοίωση, εμείς θα πρέπει να συνεχίζουμε να τα χρησιμοποιούμε μέχρι να τελειώσουν. Οι κρέμες προσώπου και ματιών, αν και είναι αποκλειστικά δικές μας, καλό είναι να τις απλώνουμε στο πρόσωπο με σπάτουλα και όχι με τα δάχτυλα εκτός κι αν έχουμε πλύνει τα χέρια μας. Τέλος, τα εργαλεία του μανικιούρ και του πεντικιούρ (ψαλιδάκια, λίμες, buffers κλπ.) θέλουν κι αυτά τακτική απολύμανση. Αυτό είναι εύκολο να γίνει γεμίζοντας με οινόπνευμα ένα μπουκαλάκι σπρέι για να τα ψεκάζουμε μετά από κάθε χρήση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ