2024-02-21 12:07:47
Φωτογραφία για ΕΟΦ: Ανακαλούνται γνωστά καλλυντικά
Στην ανάκληση παρτίδων δύο γνωστών καλλυντικών προχωρά ο ΕΟΦ και συγκεκριμένα μιας κρέμας αναδόμησης και μιας αντιγηραντικής κρέμας ημέρας της Glow Era.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα ο ΕΟΦ ανακοίνωσε:

- Την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era STEM CELLS REVOLUTION TOTAL REGENERATING CREAM’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως προς τον έλεγχο του συστατικού ‘Hexyl cinnamaldehyde’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή του βρέθηκε να υπερβαίνει το ποσοστό του 0,001%.

Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.

ADVERTISING

- Την ανάκληση της παρτίδας 36222 του καλλυντικού προϊόντος ‘Glow Era ANTI-AGEING DAY CREAM’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία (Καν. (ΕΚ) αριθ. 1223/2009) ως προς την περιεκτικότητα του συστατικού ‘Benzyl Alcohol’, το οποίο υπερβαίνει το όριο του 1,0%. Επιπλέον, στο προϊόν ανιχνεύθηκε το συστατικό ‘Phenoxyethanol’, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος.


Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα εν λόγω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ