2018-02-06 18:40:28
Φωτογραφία για ΕΚΡΗΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ NOVARTIS
Επαναλαμβάνεται ως φάρσα το 1989, μόνο που τα pampers είναι τώρα βρεγμένα

«Για επανάληψη του 1989 ως φάρσας» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις που στο περιστύλιο της Βουλής, μόλις έλαβε γνώση του περιεχομένου της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την εμπλοκή 10 πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του ιδίου. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «επαναλαμβάνεται ως φάρσα το 1989, μόνο που τα pampers είναι τώρα βρεγμένα».

Ο πρώην υπουργός είπε ότι «τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού είναι μόνο τρεις καταθέσεις ανώνυμων απροσδιόριστων προστατευομένων μαρτύρων. Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους, ώστε να μπορεί να αντικρουσθεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Διαχρονικά, επί δεκαετίες ολόκληρες».


Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, η αξιολογική του κρίση είναι εύκολη γιατί η αναφορά στο δικό του όνομα είναι περιθωριακή και αστεία. «Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίων πρωθυπουργών, υπουργών δημοσίων λειτουργών, καθηγητών και δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών, της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. 

Και προσθέτει: «Για να το πω πολύ απλά επειδή έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία του 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία pampers,  μόνο που αυτή τη φορά τα pampers είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα, για τον απόλυτο εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλη είναι να άρει την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε η εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως και να αποδειχτεί ότι όσα λένε είναι αναπόδεικτα.

Αν μπορούν να αποδεικτούν κάποια πράγματα για κάποιους ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού». «Πρόκειται για λογική του 1989 αλλά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες», καταλήγει.

Νωρίτερα, επιστολή προς τον Νίκο Βούτση απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με θέμα τη δικογραφία της Novartis που διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο από την εισαγγελία. 

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο προς τον Πρόεδρο της Βουλής για «βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ