2018-02-07 17:34:26
Φωτογραφία για Απελπιστική κατάσταση για τους Βρετανούς Πεζοναύτες
Οι βρετανικές δυνάμεις δεν θα είναι ικανές να εκτελούν αμφίβιες επιχειρήσεις αν τα όσα διέρρευσαν από την Επιθεώρηση Ικανοτήτων Εθνικής Ασφαλείας (NSCR: National Security Capability Review) δεν ακυρωθούν από το νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της άμυνας (MDP: Modernising Defence Programme).

Σε αναφορά της Επιτροπής Άμυνας της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων (Commons Defence Committee) με τίτλο «Το λυκόφως των Βασιλικών Πεζοναυτών», καταγράφεται πως νέες περικοπές στο σώμα και η διαθεσιμότητα των αμφίβιων σκαφών που χρησιμοποιούν, του HMS Albion και HMS Bulwark, θα προκαλέσουν πραγματική καταστροφή.

Φήμες αναφέρουν πως το NSCR προβλέπει μεγάλες περικοπές των συμβατικών δυνάμεων. Προβλέπεται η αποστράτευση 2.000 πεζοναυτών, του 30% της δύναμης του σώματος, δηλαδή και ο παροπλισμός δύο πλοίων αμφίβιας εφόδου.

Η αναφορά καταγράφει μια σειρά προκλήσεων που αντιμετωπίζει το σώμα των πεζοναυτών. Από το 2011 ο αριθμός των πεζοναυτών έχει μειωθεί στους 6.580. Ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν ακυρωθεί και το ηθικό πέφτει. Όλα τίθενται σε κίνδυνο λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης.


Επίσης, εξετάζεται ο ρόλος των σκαφών HMS Albion και HMS Bulwark. Τυχόν παροπλισμός τους απομακρύνει κάθε προοπτική διεξαγωγής αμφίβιων επιχειρήσεων από τις βρετανικές δυνάμεις.

Σκάφη που θεωρούνται ως εναλλακτικές λύσεις – περιλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων της κλάσης Queen Elizabeth – δεν αποτελούν στη πραγματικότητα λύση έναντι των εξειδικευμένων σκαφών HMS Albion και HMS Bulwark.

«Τα σκάφη δεν προβλεπόταν να παροπλιστούν πριν το 2033-34. Ο παροπλισμός τους 15 χρόνια περίπου νωρίτερα δείχνει το εύρος του προβλήματος. Ο βρετανικός αμυντικός προϋπολογισμός πρέπει να φτάσει στο 3% του ΑΕΠ για να ανατραπεί η κατάσταση», αναφέρει αναλυτής.

«Αν δεν εξασφαλιστούν πόροι το Σώμα των Πεζοναυτών θα εκπέσει σε επίπεδο κάτω του κρίσιμου για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας που οφείλει να έχει μια μονάδα ειδικών δυνάμεων. Επίσης δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική όσον αφορά τα σκάφη της κλάσης Albion», καταλήγει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ