2018-02-08 12:00:57
Φωτογραφία για Οι γυναίκες έχουν πιο βρώμικα χέρια απο τους άντρες
Τα ανθρώπινα χέρια βρίθουν βακτηρίων. Λογικό, αφού καθημερινά έρχονται σε επαφή με ένα σωρό βρόμικα αντικείμενα. Είναι όμως περίεργο το γεγονός ότι στα γυναικεία χέρια βρίσκονται περισσότερα βακτήρια σε σύγκριση με τα αντρικά.

Γιατί περίεργο; Διότι οι γυναίκες πλένουν πιο συχνά τα χέρια τους από τους άντρες και γενικώς τα πηγαίνουν καλύτερα με την καθαριότητα του σώματος. Τότε τι συμβαίνει;

Χέρια γεμάτα βακτήρια!

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο κατέγραψαν τα βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο σώμα και, ανάμεσα στα άλλα, βρήκαν ότι ένα ανθρώπινο χέρι φιλοξενεί κατά μέσο όρο 150 είδη βακτηρίων. 

Τα είδη αυτά είναι διαφορετικά σε κάθε χέρι και μόνο το 17% των συνολικών βακτηρίων είναι κοινό και στα δύο χέρια. 

Μάλιστα ορισμένα βακτήρια είναι συχνότερα στο αριστερό ή το δεξί χέρι, ανάλογα με το ποιο από τα δύο χρησιμοποιείται περισσότερο. 


Εκείνο που εξέπληξε τους επιστήμονες είναι το πόσο διαφορετικά βακτήρια είχαν στα χέρια τους διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά και πόσο μεγάλη ήταν η ποικιλομορφία ανάμεσα στα χέρια του ίδιου ατόμου.

 Διαπίστωσαν τελικά την ύπαρξη συνολικά 4.742 ειδών βακτηρίων στα ανθρώπινα χέρια (100 φορές περισσότερα σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες), εκ των οποίων μόνο τα πέντε βρέθηκαν σε όλα τα χέρια (στρεπτόκοκκοι, σταφυλόκοκκοι, γαλακτοβάκιλοι κ.ά.), ενώ το 45% χαρακτηρίστηκε σπάνιο είδος.

Χαμηλή οξύτητα, κρέμες και ορμόνες

Ωστόσο πιο πολύ εντυπωσιάστηκαν, όταν διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν στις παλάμες τους μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων από ό,τι οι άντρες. 

Πώς γίνεται αυτό, αφού οι γυναίκες καθαρίζουν συχνότερα τα χέρια τους;

 Οι ερευνητές εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται στη χαμηλότερη οξύτητα του γυναικείου δέρματος (οι άνδρες γενικά έχουν μεγαλύτερη οξύτητα, γεγονός που αποθαρρύνει τα βακτήρια) όσο και στη διαφοροποίηση στις εκκρίσεις των αδένων (π.χ στην παραγωγή ιδρώτα). 

Επίσης σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν η συχνή εφαρμογή ενυδατικών και άλλων προϊόντων ομορφιάς από τις γυναίκες, το πάχος του δέρματος (στις γυναίκες είναι πιο λεπτό) ή η παραγωγή διαφορετικών ορμονών.

 Επιπλέον, κατά τους ερευνητές, οι γυναίκες έχουν συνήθως περισσότερα βακτήρια που ζουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, τα οποία δεν μπορούν να φύγουν με το πλύσιμο.

 Το καλό είναι ότι ελάχιστα από τα βακτήρια που βρέθηκαν είναι επιβλαβή για την υγεία.

[Φωτό: © Depositphotos.com]

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ