2018-02-08 14:48:42
Φωτογραφία για Ανακωχή αστυνομίας με τους κατοίκους της Χίου μέχρι τη δικαστική απόφαση για τους οικίσκους στο hotspot της  ΒΙΑΛ [Εικόνες]
Λήξη συναγερμού στην πρώην ΒΙΑΛ, εν' αναμονή της απόφασης για τ' ασφαλιστικά του Δήμου..

Αποχώρησαν Εισαγγελέας και Αστυνομία από την περιοχή, ακολούθησαν και οι κάτοικοι..

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Λήξη συναγερμού στην πρώην ΒΙΑΛ, λίγο μετά τις 10 το πρωί, μετά τη νέα μάζωξη κατοίκων από τα ξημερώματα στο άκουσμα της πληροφορίας για μεταφορά νέων οικίσκων στο Κέντρο. Αρχικά, αποχώρησε από την περιοχή η Εισαγγελέας Σπ. Σταυράτη και η Αστυνομική δύναμη που βρίσκονταν στους δύο δρόμους που οδηγούν προς ΒΙΑΛ (από Ζυφιά και από Χαλκειός), μετά την επιμονή των κατοίκων να παραμείνουν στο χώρο και την παρουσία τοπικών πολιτικών παραγόντων (αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κάρμαντζης και Ξενάκης, αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης), που ζητούσαν να μην μεταφερθούν κι άλλοι οικίσκοι στο Κέντρο από το ανενεργό στρατόπεδο "Αργέντη".

 Η προσωρινή "ανακωχή" συνδέεται με την αναμονή έκδοσης δικαστικής απόφασης επί των νέων ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου που εκδικάστηκαν χθες στο Πρωτοδικείο.


Η ένταση ξεκίνησε όταν τα συνεργεία επιχείρησαν να μεταφέρουν πέντε οικίσκους από δρόμο που διανοίχτηκε περιμετρικά του hotspot ειδικά γι' αυτό τον σκοπό και προκειμένου να αποφευχθεί η όποια προσφυγή στη δικαιοσύνη ιδιοκτητών όμορων οικοπέδων.

Μετά από διαπραγματεύσεις οι κάτοικοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, δέχτηκαν να αποχωρήσουν, δεσμευόμενοι παράλληλα ότι θα γίνει σεβαστή η όποια απόφαση του Πρωτοδικείου, που αναμένεται ίσως και σήμερα.

Η απόφαση αφορά προσφυγή του δήμου Χίου με την οποία ζητά «ρύθμιση» θεμάτων χωροταξίας της ΒΙΑΛ υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτηση επιπλέον οικίσκων θα επιφέρει επιπλέον προβλήματα στη περιοχή και επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης εντός του καταυλισμού.

Από την πλευρά του το υπουργείο υποστηρίζει ότι οι οικίσκοι θα αντικαταστήσουν σκηνές στις οποίες ακόμη και σήμερα διαμένουν «πρόσφυγες» κάθε ηλικίας και φύλλου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς, Κώστας Φουτράκης, ανέφερε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές, ωστόσο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμευτεί για το πως θα αντιδράσουν οι κάτοικοι σε περίπτωση που ανάψει το "πράσινο φως" για την επί της ουσίας επέκταση του Κέντρου. Καταλήγοντας σημείωσε ότι από τις σημερινές συζητήσεις έτυχαν της διαβεβαίωσης ότι δεν θα εκδοθεί σήμερα η απόφαση για τα επίμαχα ασφαλιστικά.

Αυτό όμως δεν αποκλείεται να γίνει... αύριο.
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ