2012-05-29 14:42:37
Φωτογραφία για Τρόμος και θάνατος από το χτύπημα του εγκέλαδου στην Ιταλία [ΒΙΝΤΕΟ]
- 8 οι νεκροί - μέχρι στιγμής - έκλεισε το εργοστάσιο της Ferrari

Τρόμος, καταστροφές και νεκροί. Ο Εγκέλαδος είχε μέγεθος 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Μόντενα και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, μέχρι τώρα που έχουν ανασυρθεί 8 νεκροί από τα ερείπια, δύο εκ των οποίων στη πόλη Μιράντολα, σε σπίτι και σε χώρο εργασίας που κατέρρευσαν. Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός στο Σαν Φελίτσε, ακόμη ένα άτομο στην Κονκόρντια και ένας στη Φινάλε Εμίλια που είχε χτυπηθεί από τον σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές τουλάχιστον 6 άτομα αγνοούνται κάτω από τους σορούς των σπιτιών τους.

Ακόμα είναι νωρίς να καταμετρηθούν οι ζημιές, αναφέρουν οι τοπικοί παράγοντες αλλά πρόκειται για υλικές ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Έκλεισαν Ferrari και Ducati

Η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της Ferrari δεν έχει υποστεί σημαντικές ζημιές αλλά για λόγους ασφαλείας η Ιταλική εταιρεία θεώρησε σωστό να αναστείλει για σήμερα τη λειτουργία της. «Μετά το σεισμό, οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει αναβληθεί για σήμερα. Επετράπη σε όλους τους εργαζόμενους να πάνε στις οικογένειές τους», ανέφερε ανακοίνωση της Scuderia στο twitter.


Την ίδια απόφαση πήρε και η Ducati, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται κοντά στην Μπολόνια και επομένως πιο κοντά στο επίκεντρο του νέου σεισμού που σκόρπισε πανικό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και έγινε αισθητός σε Μιλάνο και Μπολόνια, αντίστοιχα.

«Η Ducati σήμερα θα παραμένει κλειστή λόγω του σεισμού. Ολο το προσωπικό είναι εντάξει, μετά από επαλήθευση στο εργοστάσιο. Αισθανόμαστε πολύ κοντά σε όλες τις οικογένειες και τους ανθρώπους που ζουν στη γύρω περιοχή για αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ανακοίνωση της Ιταλικής εταιρείας.
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ