2018-02-22 22:22:30
Φωτογραφία για Τόσο Άδικα - Περήφανο Αντίο για την ΑΕΚ...
Η ΑΕΚ συγκλόνισε στο Κίεβο και αποκλείστηκε με τον πιο άδικο τρόπο. Ο Μασούντ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, ο Χιμένεθ έκανε ακατανόητες αλλαγές, η Ενωση έφυγε αήττητη από το Europa League αλλά η Ντιναμό προκρίθηκε με το 0-0 που απέσπασε.

Με άδοξο τρόπο αποχαιρέτησε τη διοργάνωση του Europa League η ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν καλύτερη από τη Ντιναμό και στη ρεβάνς του Κιέβου, έγινε από την αρχή το αφεντικό της αναμέτρησης, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει αυτό το ένα γκολ που έψαχνε για την πρόκριση, όμως το 0-0 την ανάγκασε να αποχωρήσει αήττητη από τη διοργάνωση.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έκανε μια συγκλονιστική προσπάθεια, έδειξε τις προθέσεις τις από το πρώτο λεπτό του αγώνα, επιβλήθηκε των Ουκρανών σε όλους τους... στατιστικούς τομείς, έφτιαξε φάσεις που υπό κανονικές συνθήκες θα της... περίσσευαν, όμως είδε στο πρώτο ημίχρονο τον Χαρμάς (που θα έπρεπε να έχει αποβληθεί στο ΟΑΚΑ και να μην παίζει απόψε) να διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή, αλλά και τον Σοτζέι Μασούντ στο δεύτερο μέρος να χάνει ένα... άχαστο σε κενή εστία.


Μάλιστα, η προσπάθεια του Ισπανού τεχνικού τεχνικού να βοηθήσει την ομάδα του από τον πάγκο δεν λειτούργησε, αφού οι Κλωναρίδης, Γιακουμάκης δεν κατάφεραν να μπουν γρήγορα στις απαιτήσεις του αγώνα και οι Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (ειδικά ο δεύτερος που έκανε ακόμη ένα απίστευτο ματς) έλειψαν τελικά στο τελευταίο 20λεπτό...

Έγινε αφεντικό και πίεσε απ' την αρχή

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή και έχασε σημαντική ευκαιρία μόλις στο 3', όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα ωραίο γύρισμα στην περιοχή από δεξιά για τον Αραούχο, ο Κάνταρ έβαλε την προβολή για να κόψει τη μπάλα και την έστειλε να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπόικο. Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση είχε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Γκάλο με εξαιρετική πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Αραούχο, αλλά ο Μπόικο κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια. Στο 8' οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν και πάλι με ένα σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντιναμό έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Στο 11' ήταν η σειρά του Χριστοδουλόπουλου να δοκιμάσει το πόδι του, αλλά ο Μπόικο μπλόκαρε και πάλι.

Στο 24' η ΑΕΚ είχε νέα -τεράστια αυτή τη φορά- ευκαιρία, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ και ο Μπόικο έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, δίνοντας της πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Χαρμάς πρόλαβε να διώξει λίγο πριν Αραούχο και Μασούντ την σπρώξουν στο βάθος της εστίας. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χαρμάς πήρε κεφαλιά, αλλά ο Αραούχο έδιωξε τη μπάλα με κεφαλιά στη γωνία. Στο 37' ο Μπακασέτας δοκίμασε νέο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπόικο, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Πολλές φάσεις κι ένα... άχαστο

Η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά και στο δεύτερο μέρος και απείλησε ξανά στο 46': ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Μπακασέτας κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ που δοκίμασε βρήκε σε σώματα και στη συνέχεια της φάσης ο Μπόικο μπλόκαρε νέο πλασέ του Γαλανόπουλου εκτός περιοχής. Δυο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας των Ουκρανών απέκρουσε εντυπωσιακά και ένα πολύ καλό σουτ του Μπακάκη, ενώ στο 51' η Ένωση είχε μια ευκαιρία πέρα από κάθε φαντασία: ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα κόπηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά του επέστρεψε, έκανε παράλληλη μπαλιά με την εστία, η μπάλα πέρασε στον Μασούντ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ιρανός μόνος του απέναντι από το τέρμα... κατάφερε να πλασάρει άουτ!

Δυο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ντιναμό να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μοράες πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε... όποιον βρήκε μπροστά του, ξεπέρασε και τον Μπάρκα, αλλά ο Μπακάκης πρόλαβε να τον κόψει πριν τη γραμμή! Στο 55', έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Κάνταρ πήρε μια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 61' ο Αραούχο έκανε πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε, ενώ στο 63' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε με έναν... κεραυνό μακρινό φάουλ, με τον Μπόικο να κάνει νέα εντυπωσιακή επέμβαση! Στο 69' ο Μασούντ δοκίμασε ένα τεχνικό πλασέ εκτός περιοχής, αλλά ο Μπόικο έδιωξε σε κόρνερ.

Πάλεψε, δεν τα κατάφερε...

Στο 78' ήταν η σειρά της Ντιναμό να κάνει φάση, με τον Μοράες να κάνει ένα φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά, με το ματς να έχει «ανοίξει», ο Τσιγκάνκοφ έκανε νέο σουτ, αλλά Μπάρκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 84' η Ντιναμό είχε τρίτη διαδοχική ευκαιρία, με τον Γκονζάλες να βγαίνει τετ α τετ από δεξιά, να κάνει το πλασέ και τον Μπάρκα να κάνει μια μεγάλη επέμβαση.

Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεσή της βγάζοντας δύο αντεπιθέσεις στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, με τον Μασούντ δύο φορές να μην μπορεί να πιάσει κεφαλιές σε γεμίσματα που έγιναν μέσα στην περιοχή. Κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Ένωση να αποχωρεί από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (73' Γιακουμάκης), Μασούντ, Μπακασέτας (70' Κλωναρίδης), Αραούχο.

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μορόζιουκ, Σεπέλιεφ (76' Μπεσέντιν), Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Χαρμάς, Γκονζάλες, Μοράες (90+4' Σαπαρένκο).

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Αλεξάντρ Χατσκέβτς επέλεξε το 4-2-3-1 ως διάταξη της ομάδας του. Στο τέρμα ήταν ο Μπόικο, στην άμυνα οι Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μορόζιουκ, στα αμυντικά χαφ οι Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, μπροστά τους οι Τσιγκάνκοφ, Χαρμάς, Γκονζάλες και στην κορυφή ο Μοράες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ επίσης με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, μπροστά τους οι Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Αυτοί έκριναν το ματς

Θα μπορούσε να είναι ο Μπόικο για τις επεμβάσεις του, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Γκάλο, ο Μπακάκης, ο Τσιγκρίνσκι για την πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν, όμως στο τέλος της ημέρας, αυτός που... έκρινε το ματς ήταν ο Μασούντ με την τεράστια ευκαιρία που έχασε.

Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο αποψινό παιχνίδι, ήταν συνολικά καλύτερη και στα δύο παιχνίδια, όμως είδε την τύχη να της γυρίζει την πλάτη και να μη βρίσκει -με τόσες ευκαιρίες- αυτό το ένα γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Προς το τέλος έχασε λίγο τον έλεγχο στο πειθαρχικό κομμάτι, ενώ έφτασε να δείξει ακόμη και κάρτα σε λάθος παίκτη (στον Αραούχο αντί τον Μοράες!). Άφησε άπαντες με την απορία γιατί έκοψε πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση της ΑΕΚ στην εκπνοή του πρώτου μέρους για να δώσει φάουλ υπέρ της, αντί να αφήσει το πλεονέκτημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ