2018-02-24 11:00:19
Φωτογραφία για Μπύρα κατά του κρυολογήματος
Όλοι μας θεωρούμε ότι ένα ζεστό ρόφημα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να πιούμε, όταν έχουμε κρυολόγημα. Ωστόσο, μία νέα ιαπωνική μελέτη ανατρέπει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, καταδεικνύοντας ότι η μπύρα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη, είναι αποτελεσματική έναντι του ιού του αναπνευστικού συγκυτίου (RS), ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Jun Fuchimoto, ο ιός RS μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες στα βρέφη και τα μικρά παιδιά, χωρίς όμως να υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο, αλλά και συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος στους ενήλικες.

Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν στην έκθεσή τους πως, δεδομένου ότι στη μπύρα υπάρχουν μικρές ποσότητες χουμουλόνης, για να επωφεληθεί κάποιος από την αντιιική δράση, θα πρέπει να πιει περίπου 30 κουτιά των 330 ml.

Την ίδια ώρα, όμως, ένας άλλος κορυφαίος ειδικός, ο καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, υποστηρίζει ότι και ένα μόνο κουτάκι μπύρας αρκεί, προκειμένου να επωφεληθεί κάποιος από τις ευεργετικές επιδράσεις της.

Σε κάθε περίπτωση, η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αφυδάτωση και πλήθος άλλα προβλήματα.

 Πηγή

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ