2018-02-24 10:56:39
Φωτογραφία για Φραγκίσκος Ραγκούσης: Ειρηνική στάση 1.000 κρατουμένων στον Κορυδαλλό για τη μεταγωγή από την ΕΚΑΜ - Επεκτείνεται και σ' άλλες φυλακές
Η πρωινή επέμβαση αστυνομικών της ΕΚΑΜ για τη μεταγωγή στις φυλακές της Λάρισας του κατηγορούμενου για το τρομοπακέτο που εξερράγει στο αυτοκίνητο του πρώην

πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ήταν το εμπύρευμα που προκάλεσε την στάση διαμαρτυρίας στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τον ποινικολόγο Φραγκίσκο Ραγκούση.

Με δήλωση του στο bloko.gr διευκρινίζει ότι η διαμαρτυρία είναι ειρηνική και αφορά στο σύνολο των κρατουμένων στις Α,Β.Γ και Δ. πτέρυγες των φυλακών, χωρίς να εγκυμονεί κανένα κίνδυνο ή απειλή για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Δεν πρόκειται για εξέγερση διευκρινίζει, επίσης, χωρίς ωστόσο να παραλείψει ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λεγινε η μεταγωγή ενός απεργού πείνας από την ΕΚΑΜ, σαφώς δημιουργούν συνθήκες κινδύνου ζωής για τον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση, στην οποία επί τη ευκαιρία συμπεριλαμβάνονται πλέον και αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης όπως επίσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα των εγκλείστων, αναμένεται να επεκταθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου και χανίων, όπου όπως υποστηρίζεται, θα υπάρξει άρνηση επιστροφής στα κελιά.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ