2018-02-24 17:00:40
Φωτογραφία για Οι ευτραφείς σερβιτόροι πωλούν περισσότερο
Αν και οι διακρίσεις κάθε είδους είναι μακριά από την φιλοσοφία αυτής της στήλης τα ευρήματα πανεπιστημιακών μελετών δεν περνούν απαρατήρητα.

Μια από αυτές συσχετίζει το βάρος του σερβιτόρου με την ποσότητα που παραγγέλνουμε!

Η μελέτη αυτή των Tim Döring και Brian Wansink του Πανεπιστημίου Cornell με τίτλο «The Waiter’s Weight. Does a Server’s BMI Relate to How Much Food Diners Order?», δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου και τα ευρήματα της έχουν ενδιαφέρουν.

Σε σύνολο 497 παραγγελιών σε 60 πολυσύχναστα και πλήρως λειτουργικά αμερικανικά εστιατόρια παρατηρήθηκε πως οι παραγγελίες που ελήφθησαν από υπέρβαρους σερβιτόρους είχαν 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να περιέχουν γλυκό ενώ περιείχαν και 17,65% περισσότερο αλκοόλ. Ως υπέρβαροι θεωρούνται οι σερβιτόροι με υψηλότερο από τον μέσο όρο Δείκτη Μάζας Σώματος.

Η εξήγηση που έδωσε ο Tim Döring είναι πως αντικρίζοντας έναν ευχάριστο και ευτραφή σερβιτόρο, μειώνονται οι αναστολές και παραγγέλνουμε πιο χαλαρά με σκοπό να φάμε ότι μας αρέσει. Έτσι, και καθώς σε ένα εστιατόριο δεν μπορούμε να επιλέξουμε τον σερβιτόρο μας καλό θα είναι να έχουμε αποφασίσει πριν έρθει.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ