2018-02-25 11:22:58
Φωτογραφία για Μα τί διαβάζουμε κι ακούμε επιτέλους; Γιατί η ΕΛΑΣ δεν φρουρούσε την ... Novartis- Παράλειψη ή ... σκάνδαλο;
Η εμμονή συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, άλλοτε με την ασφάλεια και άλλοτε με την τάξη, δεν έχει ειρμό, ούτε συνεκτικότητα. Διαβάζουμε στο σάιτ του Σκάι κι ακούμε καρμπόν στους

τίτλους ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού υπό τον τίτλο, "αφύλακτο το κτίριο της Novartis - Ρουβίκωνας κατά ανώνυμων μαρτύρων".

"Ερωτήματα για την ετοιμότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ προκαλεί η νέα "καταδρομική επιχείρηση" της αναρχικής οργάνωσης Ρουβίκωνας. Με ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση στις 5 τα ξημερώματα. Την ώρα που στην ΕΛΑΣ κάνουν συσκέψεις για στόχους υψηλού κινδύνου, και οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι είναι θεωρητικά "υπό επιτήρηση", το κτίριο δεν φυλασόταν από την αστυνομία, τη στιγμή που η υπόθεση Νovartis βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας".


Στους υπεύθυνους σύνταξης θέτουμε ένα απλό ερώτημα. Εάν είχε αστυνομική φύλαξη το κτίριο της Novartis, μήπως ο τίτλος θα ήταν "Σκάνδαλο!!! Η ΕΛΑΣ φρουρεί το κτίριο της ιδιωτικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis". Απορία ψάλτου βηξ.

Οι κύριοι και οι κυρίες που συντάσσουν και εκφωνούν, σε τί ακριβώς δίνουν προτεραιότητα; Πολλά δημοσιεύματα -και δικαίως και μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι αναλογως συγκυρίας κι εμμονής- κάνουν λόγο για κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων σε φύλαξη στόχων, σε βάρος καταφανέστατα της ασφάλειας και της κοινωνικής γαλήνης του πολίτη. Ποια είναι συνεπώς η επιδίωξη; Ο πολίτης, ή η εμμονή; Η δεοντολογία και ο πλουραλισμός, ή το κυνήγι μαγισσών.

Ως bloko.gr σπάνια υποκύπτουμε στον πειρασμό της κριτικής για την επεξεργασία και την σκοπιμότητα μιας είδησης από συναδέλφους. Κάποια πράγματα όμως είναι εξόφαλμα προκάτ και προσαρμοσμένα στον ιντελεκτουαλισμό της αυθεντίας σε βάρος του ρασιοναλισμού, που απλώς δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ