2018-02-26 12:37:07
Φωτογραφία για Το μυστικό ταξίδι του Εμίρη του Κατάρ και η σουίτα της Μεγάλης Βρετανίας
Μυστική επίσκεψη όχι για αναψυχή αλλά για business έκανε πριν από λίγα 24ωρα στην Αθήνα ο πανίσχυρος Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, άνευ της εντυπωσιακής συζύγου του, Σέικα Μοζάχ, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ο Εμίρης του Κατάρ προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με το προσωπικό του liar jet και ενώ είχε νοικιάσει τέσσερις λιμουζίνες τελικά δεν μετακινήθηκε, καθ' ότι δεν βγήκε καθόλου από το ξενοδοχείο που τον φιλοξένησε κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του. Ο λόγος φυσικά για τη Μεγάλη Βρεταννία και την περίφημη Royal suite, η οποία κοστίζει - ούτε 1.000, ούτε 2.000, αλλά - 12.000 ευρώ την ... ημέρα!

Σκοπός της επίσκεψής του -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου»- ήταν οι συνομιλίες για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο με στελέχη της Exxon Mobil. Ο Αραβας ηγέτης ενδιαφέρεται επίσης και για την ΑΟΖ Κύπρου, καθώς η Exxon σε συνεργασία με την Qatar Petroleum έχουν εξασφαλίσει άδεια ερευνών στο οικόπεδο 10
. Οι συζητήσεις, όπως ανέρει η εφημερίδα, έγιναν ενόψει της έλευσης ειδικών σκαφών για λογαριασμό της Εxxon Mobil στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη γεώτρηση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο ισχυρός ΄Άραβας θέλησε να συναντήσει τους συνεταίρους του ώστε να καθορίσουν τις επομενες κινήσεις τους σε μια καθόλου τυχαία συγκυρία, καθώς η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της για την κυπριακή ΑΟΖ μπλοκάροντας με νέα navtex τις έρευνες που επρόκειτο να ξεκινήσει η ιταλική ΕΝΙ. Για τις συνομιλίες επελέγη η Αθήνα ως ουδέτερο έφαδος καθ' ότι το Κατάρ έχει αποκλειστεί από τους γείτονές του.

Ποιος είναι ο Εμίρης του Κατάρ

Γεννήθηκε στη Ντόχα την 1η Ιανουαρίου 1952. Ανήκει στην οικογένεια Αλ-Θανί. Αποφοίτησε από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία το 1971 στο Σάντχερστ του Ηνωμένου Βασιλείου και αργότερα έγινε διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ. Κατέλαβε την εξουσία στις 26 Ιουνίου του 1995 με την ανατροπή του πατέρα του, Εμίρη Χαλίφα μπιν Χαμάντ, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στη Γενεύη. Παντρεύτηκε τη Σεΐχα Μοζάχ Μπιντ Νασέρ Αλ-Μισνέντ Παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 υπέρ του γιου του, Ταμίμ μπιν Χαμάντ, ο οποίος τον διαδέχθηκε στις 25 Ιουνίου 2013.

Η υπέρτατη χιλιδή της Βασιλικής σουίτας

Πρόκειται για ένα χώρο 400 τ.μ. στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου με πανάκριβα έπιπλα και έργα τέχνης. Ολες σχεδόν οι σουίτες του ξενοδοχείου, ωστόσο, νοικιάστηκαν από Καταριανούς, καθώς επίσης και μια αίθουσα που χρησιμοποιήθηκε για meeting room. Σ' αυτή τοποθετήθηκε ακόμα και ιατρικό μηχάνημα για να υποστηριχθεί αν γινόταν ο Εμίρης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας διότι έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και έχει υψηλούς δείκτες ζακχάρου.

Δείτε φωτογραφίες από την Βασιλική σουίτα της Μεγάλης Βρετανίας:
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ