2018-02-27 20:20:49
Φωτογραφία για Χέρια στη φωτιά, χέρια στο μέλι
Συντάκτης: Τάσος Παππάς

 

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ της Novartis και αν αφήσουμε απ’ έξω τις υποσχέσεις Σαμαρά για δέκα ειδικά δικαστήρια, τις τσιρίδες του Αδωνη και τις αιμοβόρικες απειλές του που θυμίζουν αρχηγό δεξιάς συμμορίας την περίοδο της Κατοχής, για τις οποίες ο πρόεδρός του (;) δεν έβγαλε κιχ, πολλά νέα στοιχεία έρχονται στο φως και ακόμη περισσότερα προαναγγέλλονται από εκείνους που έχουν πρόσβαση στη δικογραφία και κάνουν τη συσχέτιση ανάμεσα σε μαρτυρικές καταθέσεις, φανερά και κρυφά ραντεβού, νομοθετικές ρυθμίσεις, κυβερνητικές πράξεις και κερδοφορία εταιρειών.

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή ανέλαβε να λειτουργήσει περίπου ως εκπρόσωπος των αναφερομένων, επανήλθε στο θέμα σημειώνοντας τα εξής: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για όλους αυτούς που συνεργάστηκα, μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τον κύριο Πικραμμένο
. Είναι η πιο γελοία περίπτωση» (Αλφα). Δεν ρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος αν η πολιτική κάλυψη που προσέφερε αφορά και τους συνεργάτες των αναφερομένων στη δικογραφία. Κι αυτοί είναι πολλοί. Για μερικούς αναφερόμενους πάρα πολλοί. Ξέρουμε από τις βρόμικες ιστορίες του παρελθόντος ότι συνεργάτες πρωθυπουργών, σύμβουλοι υπουργών και στελέχη ειδικών αποστολών «μαγείρευαν» για λογαριασμό τους χρησιμοποιώντας τις θέσεις τους δίπλα σε πρόσωπα εξουσίας.

ΑΛΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ για πάρτη τους, άλλοι πήραν μίζες και τις διοχέτευσαν στο κόμμα τους. Η περίπτωση της Siemens είναι χαρακτηριστική. Ακόμη όμως κι αν οι συνεργάτες, οι σύμβουλοι, οι «αντ’ αυτού» έδρασαν αυτοβούλως, δηλαδή χωρίς την έγκριση των προϊσταμένων τους, η παράνομη πρακτική τους εκθέτει αυτούς που τους επέλεξαν και τους ανέθεσαν κρίσιμα πόστα.

Το να μην έχεις πάρει χαμπάρι τη ρεμούλα που γινόταν στην περιοχή των αρμοδιοτήτων σου μπορεί να αποδοθεί στην ανεπάρκειά σου. Οταν όμως ο στενός συνεργάτης σου πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, τότε έχεις πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ευθύνης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει κάποιες αποστάσεις, προφανώς για να καλύψει τα νώτα του. Αυτός πάντως απέφυγε τη φράση «βάζω το χέρι μου στη φωτιά». Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υπογράμμισε ότι «αν αποδειχθεί ότι κάποιος άγγιξε δημόσιο χρήμα, τότε είναι αυτονόητο ότι θα φύγει από τη Ν.Δ.». Αυτονόητο όντως είναι.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Novartis δεν έχουμε να κάνουμε με την υποψία ότι κάποιοι άγγιξαν δημόσιο χρήμα. Ιδιωτικό ήταν το χρήμα και δόθηκε για να ευνοηθεί μια μεγάλη εταιρεία. Η τοποθέτηση του πολιτικού που έχει χρηματίσει υπουργός, είναι αρχηγός κόμματος και θέλει να γίνει πρωθυπουργός πρέπει να είναι σαφής: «Αν αποδειχθεί ότι κάποιος με τις επιλογές του έβλαψε το δημόσιο συμφέρον, θα φύγει από τη Ν.Δ.». Αποδέκτες του μηνύματος και όσοι στο παρελθόν έβαλαν το χέρι τους στο μέλι και αυτοί που στο μέλλον θα σκεφτούν να το βάλουν.

Ανάγωγα

«Συντάσσομαι με την αξιοπρέπεια. Συντάσσομαι με την ευπρέπεια. Συντάσσομαι με τη σοβαρότητα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό Σκάι. Ο Α. Γεωργιάδης σε ποιο κόμμα είναι αντιπρόεδρος; Ποιος τον επέλεξε γι’ αυτή τη θέση; Ποιος του επιτρέπει να λέει ότι θα γδάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του;

http://www.efsyn.gr/arthro/heria-sti-fotia-heria-sto-meli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ