2018-02-28 08:36:10
Φωτογραφία για Κακουργιοδικείο Κύπρου: Νέα στοιχεία για καταστροφή από έρευνες
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, συνεδριάζει εκ νέου χθες από τις 11.30 το πρωί, για να εξετάσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα που προκύπτουν σε σχέση με την πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τις πρωινές ώρες χθες σε κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου, αποφασίστηκε όπως ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά προτού τοποθετηθεί αναλόγως.

Αποφασίστηκε, επίσης, όπως δοθούν οδηγίες στον Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για λήψη άμεσων μέτρων προς επίλυση των πρακτικών προβλημάτων που δημιουργούνται από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σχέση με την εκδίκαση των υποθέσεων και την απρόσκοπτη λειτουργία γενικότερα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Το κατεστραμμένο κτίριο 4 του Δικαστηρίου επισκέφθηκε το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για εξακρίβωση των αιτίων της.

Σε παρέμβασή του, εξάλλου, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ.Νικολάου ανέφερε ότι από την ενημέρωση που είχε από την Πυροσβεστική, έχει αποκλειστεί  κατά πάσα πιθανότητα η εγκληματική ενέργεια. Η πυρκαγιά προκλήθηκε μάλλον από το εσωτερικό του κτιρίου, ανέφερε, ενώ παρέπεμψε για περαιτέρω στον Αρχηγό Αστυνομίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ