2018-02-28 08:16:52
Φωτογραφία για Γιατί εξαφανίστηκε το χαρτί υγείας από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στην Ταϊβάν;
Με φρενήρεις ρυθμούς αγοράζουν χαρτί υγείας οι κάτοικοι της Ταϊβάν το τελευταίο τριήμερο, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο προϊόν να αποτελεί πλέον είδος υπό εξαφάνιση από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όχι, δεν κυκλοφόρησαν ειδήσεις ότι επίκειται πόλεμος. Ο πανικός προκλήθηκε όταν ανακοινώθηκε πως… έρχονται αυξήσεις στην τιμή πώλησης του χαρτιού υγείας.

Όπως σημειώνει το BBC, οι παραγωγοί ενημέρωσαν πως θα αυξήσουν τις τιμές κατά 10 ως και 30% τον επόμενο μήνα, εξαιτίας της αύξησης του κόστους του χαρτοπολτού, της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χαρτιού υγείας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως ένας τόνος χαρτοπολτού πέρυσι κόστιζε 650 δολάρια, ενώ φέτος η τιμή του ανέρχεται στα 800.

Όταν όμως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως η αύξηση αυτή θα μετακυλησθεί στους καταναλωτές, στα σούπερ μάρκετ προκλήθηκε πανδαιμόνιο, από ανθρώπους που έσπευσαν να κάνουν τις προμήθειές τους πριν εφαρμοστούν οι νέες τιμές.

Μέχρι σήμερα, μια συσκευασία 12 ρολών χαρτιού υγείας στοιχίζει στους καταναλωτές 8,71 δολάρια, ενώ από τον επόμενο μήνα η τιμή της ίδιας συσκευασίας θα εκτοξευθεί στα 11,3 δολάρια.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ