2018-02-28 21:07:36
Φωτογραφία για Πήγα γυμνός στον Παρθενώνα και το ναό του Δία, λέει ο Ζαν Μαρί Λεπέν στα απομνημονεύματά του
  «Πήγα στο στάδιο, τοποθέτησα το σώμα μου στην γραμμή εκκίνησης όπως έκαναν

οι αθλητές πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, γυμνός όπως ήταν κι εκείνοι» γράφει ο 90χρονοςΠροτού κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν, πουλήθηκαν μέσω Διαδικτύου 50 χιλιάδες αντίτυπα Ο εκδοτικός οίκος τρίβει τα χέρια του όπως και ο πατέρας της επικεφαλής του Eθνικού Μετώπου,Μαρίν Λεπέν. Ο Ζαν Μαρί αποκαλύπτει ότι, δύο φορές που ήρθε ως φοιτητής και τουρίστας στη χώρα μας, έβγαλε τα ρούχα του για να νιώθει όπως ένιωθαν οι Έλληνες αθλητές στην αρχαιότητα. Η μία φορά ήταν στον Παρθενώνα και η άλλη στο ναό του Δία στην Ολυμπία.

Εκτός από γόης, ο Ζαν Μαρί Λεπέν εκθείαζε την σωματική του δύναμη όταν ήταν νέος. Στα φοιτητικά του χρόνια, αυτός ο εραστής του ράγκμπι, δεν έλεγε ποτέ όχι σ' έναν καλό αγώνα, γράφει στο βιβλίο του.Σε κάποιο σημείο του βιβλίου του- 400 σελίδων -ο Λεπέν αναφέρει λεπτομέρειες για την παραμονή του στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όπου η επίσκεψή του στο ναό του Δία στην Ολυμπία τον έκανε να νιώσει τόσο ελεύθερος σε βαθμό που να πετάξει όλα του τα ρούχα. 

«Πήγα στο στάδιο (...)». Τοποθέτησα το σώμα μου στην γραμμή εκκίνησης όπως έκαναν οι αθλητές πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, γυμνός όπως ήταν κι εκείνοι.

Γεννημένος με αυτό το αίσθημα ελευθερίας, ο τότε νεαρός τουρίστας ξανάρχεται λίγες ημέρες αργότερα στην Αθήνα: «Άρχισα να τρέχω προς τον Παρθενώνα, ,ήμουν μόνος, για άλλη μια φορά πήγα γυμνός».

Εκτός από την γύμνια του, ο Λεπέν αναφέρεται στο βιβλίο του και στην κόρη του, Μαρίν Λεπέν.

Για την κόρη του νιώθει λύπη ενώ θεωρεί πως θα ήταν αυτοκτονία να αλλάξει όνομα του κόμμα του Εθνικό Μέτωπο.

   

Σε ηλικία 90 ετών ο ιδρυτής του ακροδεξιού «Eθνικού Μετώπου» κάνει μία αποτίμηση του έργου του στα απομνημονεύματά του που κυκλοφορούν αύριο στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Ο Σαρλ ντε Γκωλ δεν είχε το κεφάλι ενός ήρωα, δεν ήταν όμορφος,λέει ο Λεπέν.

 

Ο πατριάρχης της γαλλικής Ακροδεξιάς δηλώνει ότι είναι κρίμα που δεν έχει σχέσεις με την κόρη του τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Λεπέν εκφράζει τη λύπη του για την κόρη του, η οποία όπως επισημαίνει , έχει ήδη τιμωρηθεί αρκετά.

"Ένα συναίσθημα με διακατέχει όταν τη σκέφτομαι: την λυπάμαι", συνεχίζει ο Ζαν Μαρί Λεπέν. Η Μαρίν τον διαδέχθηκε το 2011 ως επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.

Στο ίδιο βιβλίο, ο Λεπέν υπερασπίζεται το καθεστώς Βισί,το οποίο, όπως έλεγε,ήταν νόμιμο και θεμιτό.

 

Ο στρατηγός ντε Γκωλ «είναι για μένα μια φρικτή πηγή του πόνου για τη Γαλλία», γράφει ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής Ακροδεξιάς που αφηγείται την πρώτη φορά που τον είδε το 1945: «Έσφιξα το χέρι αυτού του αδιάφορου. Μου φαινόταν άσχημος.Δεν είχε το κεφάλι ενός ήρωα. Ένας ήρωας πρέπει να είναι όμορφος. Όπως ο στρατάρχης Φιλίπ Πετέν ...
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ