2018-03-01 00:21:13
Φωτογραφία για Θα σας εκπλήξουν: Δείτε τις πιο περίεργες απαιτήσεις ενοίκων σε ξενοδοχείο!
Σου φάνηκε ποτέ βαρύ το πιστολάκι των μαλλιών; Έχεις ακούσει ποτέ να προκαλείται ημικρανία από το γύρισμα των ανεμόμυλων;

Αυτά και άλλα πολλά (και κουλά) συμπεριλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα με τα πιο απίστευτα-παράλογα (αλλά πράγματι ανεξήγητα) αιτήματα και παράπονα επισκεπτών που έχουν τεθεί στη ρεσεψιόν ξενοδοχείων της Ευρώπης.

Καλή ανάγνωση και σου το υποσχόμαστε πως θα το ευχαριστηθείς!

Αυτά είναι τα 8 πιο τρελά αιτήματα σε άτυχους ρεσεψιονίστ (και 8 ακόμα πιο τρελές απαντήσεις)

8 – Το πιστολάκι για τα μαλλιά είναι πολύ βαρύ!

Το αίτημα: Βρισκόμαστε σε ένα ξενοδοχείο στην Αυστρία και ένας πελάτης σηκώνει το τηλέφωνο για να πραγματοποιήσει μια εσωτερική κλήση. Έχει μόλις πλύνει τα μαλλιά του και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: το σεσουάρ είναι… πάρα πολύ βαρύ.

Η απάντηση που αρμόζει: «Συγχωρήστε με για την περιέργεια αλλά… σε ποιο γυμναστήριο συχνάζετε;»


Εδώ μια φωτογραφία του γυμναστηρίου που συχνάζει ο εν λόγω πελάτης!

7 – Μπορείτε να σταματήσετε τους ανεμόμυλους;

Η Ολλανδία δεν είναι μόνο ένα διάσημο μέρος επειδή είναι… χαμηλά (όχι στην υπόληψή μας, εννοώ κυριολεκτικά χαμηλά, υψομετρικά!) και ναι, εντάξει, και για τις μη απαγορευμένες ουσίες. Είναι, ωστόσο, γνωστή και για τους καθόλα γραφικούς και ρομαντικούς ανεμόμυλους της.

Το αίτημα: Ένας πελάτης του ξενοδοχείου έξω από το Άμστερνταμ, ωστόσο, δεν είναι τόσο ρομαντική ψυχή και ένιωσε κάπως άβολα. Τι ζήτησε; «Μπορείτε να σταματήσετε την κίνηση των ανεμόμυλων; Οι κύριες λεπίδες περιστρέφονται τόσο γρήγορα που μου προκαλούν πονοκέφαλο.»

Η απάντηση που θα δίναμε: «…έχετε προβλήματα με τους ανεμόμυλους; Μήπως έχετε κάποια συγγένεια με το Δον Κιχώτη;»

«…{Πήραν το δρόμο τους κουβεντιάζοντας, όταν είδαν στον κάμπο καμιά τριάντα με σαράντα ανεμόμυλους. Ο Δον Κιχώτης, μόλις τους αντίκρισε, είπε στον ιπποκόμο του:

– Η τύχη οδηγεί τα βήματά μας. Βλέπεις εκεί φίλε μου Σάντσο Πάνσα, τριάντα, ίσως και λιγότερους, τεράστιους γίγαντες που ενάντιά τους θα πολεμήσω και θα τους πάρω τη ζωή;

– Μα ποιους γίγαντες; είπε ο Σάντσο.

– Εκείνους εκεί κάτω, δεν βλέπεις; απάντησε ο αφέντης του, μερικοί μάλιστα έχουν χέρια μακριά ίσαμε δυο λεύγες}…»

6 – Δεν μπορώ να βρω το ξενοδοχείο στον πλοηγό… θα μείνω δωρεάν!

Το αίτημα: Ώρα να μεταφερθούμε στις σκανδιναβικές χώρες. Ξέρετε, εδώ τα πράγματα είναι τυπικά κι οργανωμένα… Ίσως γι’ αυτό, μετά από αρκετή προσπάθεια, χωρίς επιτυχία, οι πελάτες ενός ξενοδοχείου δεν κατάφεραν να βρουν τη διεύθυνση του ξενοδοχείου στο browser τους. Ο πελάτης καλεί τη ρεσεψιόν (τουλάχιστον βρήκε τον αριθμό του τηλεφώνου!) απαιτώντας δωρεάν διαμονή, με αφορμή τις προφανείς δυσκολίες της τεχνικής υποστήριξης που αντιμετώπισε.

Η απάντηση που αρμόζει: «… δεν μπορείτε να μας βρείτε; Μπορούμε να λύσουμε τις προφανείς δυσκολίες με άναμα φωτιάς, έτσι ώστε να καταφέρετε να μας εντοπίσετε ακόμη και χωρίς σύστημα πλοήγησης: ακολουθήστε τα σήματα καπνού!»

«Α, να εκεί στο βάθος, το ξενοδοχείο καίγεται να μας φιλοξενήσει!»

5 – Το κρεβάτι είναι πολύ ψηλό… θα του κόψω τα πόδια!

Το αίτημα: Μια όμορφη μέρα στις Γαλλικές Άλπεις, σε ένα όμορφο ξενοδοχείο που μοιάζει με κουκλόσπιτο: τα πάντα είναι τέλεια και στη θέση τους, το τζάκι ανάβει στο βάθος κι από έξω ακούγεται ο ήχος των κουδουνιών από τις αγελάδες που βόσκουν στα λιβάδια και … εεε … τι είναι αυτός ο θόρυβος; Μοιάζει με ένα… Όχι, δεν μπορεί να είναι… Θα είναι ένα ξυλοκόπος … Δεν μπορεί να είναι από το εσωτερικό του ξενοδοχείου… Μετά από λίγο ένας πελάτης κατεβαίνει στη ρεσεψιόν και δηλώνει:

«Το κρεβάτι ήταν πολύ ψηλό…»

Ναι, ήταν! Καθώς έπειτα από την πρωτοβουλία του μερικά λεπτά πριν συνέβαλε για τη «διόρθωσή» του, φέρνοντας το (αντικειμενικά) στο ύψος των επτά νάνων. Ο επισκέπτης θεώρησε σκόπιμο να αναλάβει να «ισορροπήσει» την κατάσταση πριονίζοντας τα πόδια του κρεβατιού και στη συνέχεια επικοινώνησε με το service του ξενοδοχείου.

Η απάντηση: «Δόξα τω Θεώ, εκτός από το κρεβάτι δε βρήκε αρκετά ψηλή και τη… ρεσεψιονίστ!»

Το ιδανικό ύψος κρεβατιού σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πελάτη.

4 – Τα σεντόνια δεν έχουν την κατάλληλη χρωματική αρμονία με τον χώρο

Το αίτημα: Πόσες φορές θα έχετε ακούσει παράπονα για τα σεντόνια στα δωμάτια των ξενοδοχείων; Όσοι έχουν δουλέψει σε ξενοδοχείο έχουν σίγουρα ακούσει πολλές φορές κάτι για τα σεντόνια.

Σε μία όμως περίπτωση ενός τέτοιου αιτήματος η κατάσταση ήταν κάπως διαφορετική… Στην Ισπανία, ένας πελάτης διαμαρτυρήθηκε για τη χρωματική επιλογή των σεντονιών που -κατά τη γνώμη του- δεν ήταν σε αισθητική αρμονία με τον υπόλοιπο χώρο του δωματίου!

Η απάντηση που θα δίναμε: «Σας καταλαβαίνω απόλυτα! Κατά την προσωπική μου άποψη, ούτε ο πρώην μου ταιριάζει με τη νέα του κοπέλα!»

Οι βλάσφημοι καταλήγουν να παντρεύονται 3 – Μα καλά, δεν υπάρχει κόπτης αυγών;!

Το αίτημα: η ρεσεψιονίστ ενός νορβηγικού πολυτελούς ξενοδοχείου, γνωρίζει να παραδώσει στον επισκέπτη τους τα κλειδιά για την καλύτερη σουίτα του, διακηρύσσει χωρίς φόβο αντίφαση: «η σουίτα διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα».

Το λάθος του ξενοδοχείου: ο πελάτης αισθάνεται εξαπατημένος καθώς δεν βρίσκει ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο κουζίνας, που αν δε το χρησιμοποιήσει μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τη μαγειρική του… Ποιο είναι αυτό το σκεύος; Ο κόπτης αυγών!

Η απάντηση: «…το χρησιμοποιούν αλήθεια;.. Θέλω να πω, στον πραγματικό κόσμο;! »

Αυγά εμφανώς ανήσυχα από την ύπαρξη του τρομακτικού εργαλείου…

2 – «Μπορώ να μπω δωμάτιο μου τώρα;» – Η ξεχασμένη ταμπέλα «Μην ενοχλείτε»

Το αίτημα: Όλοι γνωρίζουν το κλασικό σήμα «Μην ενοχλείτε» που κρέμεται από το πόμολο της πόρτας. Ο πελάτης ενός ξενοδοχείου στην Φινλανδία, την πρώτη νύχτα διαμονής του, (ίσως γύρισε λιγάκι μεθυσμένος), ενώ είχε αφήσει έξω από το χερούλι της πόρτας νωρίτερα την κάρτα, πλησιάζει και αντικρίζοντας το σήμα «Μην ενοχλείτε» θεώρησε ότι το σήμα έχει τοποθετηθεί στην πόρτα από το προσωπικό του ξενοδοχείου για να μην ενοχλήσουν τις δραστηριότητες μέσα στο δωμάτιο (ποιος ξέρει τι είδους!) και όντως, έκατσε σιωπηλός στον διάδρομο για να… μην ενοχλεί!

Μετά από ώρες και ώρες, τελικά αποφάσισε να μιλήσει στη ρεσεψιόν – κρατώντας χαμηλή την φωνή (για να μην ενοχλήσει φυσικά):

«Συγγνώμη, μήπως μπορούν να βγουν από στο δωμάτιο μου τώρα;»

Η απάντηση που θα δίναμε: «Ναι, ναι, αλλά όχι από την πόρτα! Θα πρέπει να πέσουν από το παράθυρο με αλεξίπτωτο. Θα βρουν το εξοπλισμό στο ντουλάπι στα δεξιά του κρεβατιού μαζί με ένα φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης.»

Έτσι θα βγουν από το δωμάτιο…

1 – Το newsletter του χωρισμού

Ερχόμαστε στα πάτρια. Μπορεί οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα να μη χρησιμοποιούν συχνά τα e-mail που τους δίνουμε κατά την κράτηση, αλλά να που ένας αποφάσισε να στείλει ένα μαζικό e-mail για να ευχηθεί «Χρόνια πολλά & καλά Χριστούγεννα». Λίγες ώρες μετά έρχεται ένα απαντητικό e-mail από έναν πελάτη, στην κοινή συνομιλία, που έγραφε τα εξής:

«Εξαιτίας αυτού του e-mail με χωρίζει η γυναίκα μου. Εντός των ημερών θα σας αποστείλω συνημμένα όλα τα έξοδα διαζυγίου. Προς όλους τους υπόλοιπους παραλήπτες: παραμένω μόνος. Γιώργος, 27 ετών, 1,85 αρρενωπός, οικονομικά ανεξάρτητος με σίγουρη και καλά αμειβόμενη δουλειά, αρκετά κοινωνικός.

Ανοιχτός σε προτάσεις.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ»

Η απάντηση που θα δίναμε: Καλησπέρα σας, ίσως τελικά δεν έπρεπε να δώσετε την άδειά σας να λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail. Μην στεναχωριέστε καθόλου, έχουμε μια ανιψιά έτοιμη για γάμο. Καλό κορίτσι και με προίκα! Συνημμένες θα βρείτε φωτογραφίες της. Σας περιμένουμε να δώσουμε λόγο το συντομότερο!

Τα γράμματα της ανιψιάς περιμένουν ήδη στο γραμματοκιβώτιο…
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ