2018-03-01 00:23:22
Φωτογραφία για Video: ΒΜΧ ride στην raw Αθήνα με τον Πάνο Μανάρα
Κίνηση, ήλιος, ηχορύπανση, θάλασσα, κόρνες, γρήγορος βηματισμός, τραπεζάκια έξω, ουρές σε στάσεις μετρό... αυτά και άλλα τόσα χαρακτηρίζουν την Αθήνα του σήμερα. Δες το "Athens Ride" του Πάνου Μανάρα.

Πώς βιώνει την Αθήνα και τον χαρακτήρα που αποπνέει ο BMX rider, Πάνος Μανάρας; Μέτα από αναρίθμητες βόλτες με το BMX σε κεντρικά αλλά και ήσυχα spots της πρωτεύουσας, ο 29χρονος rider αποτυπώνει την Αθήνα μέσα από τη δική του ματιά στο video project "Athens Ride".

Μέσα από αυτό το βίντεο ήθελα να δείξω μέσα από το τιμόνι μου, την πόλη που ζω, την κουλτούρα της, τα καλά και τα κακά της.

Είναι εντυπωσιακό το πώς αυτή η πόλη κινείται σε ρυθμούς fast forward, συνδυάζοντας ταυτόχρονα στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο και φωνές απεγνωσμένων οδηγών στο χάος των μποτιλιαρισμένων δρόμων.

Από το Σύνταγμα στο Περιστέρι και από το Φάληρο στο Μαραθώνα, ο Πάνος αλώνισε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας με το ποδήλατό του και τον φακό του filmer Κώστα Μάνδυλα να καταγράφει τα πάντα: πετυχημένα tricks, πτώσεις, αντιδράσεις του κόσμου.


"Παρόλο που περνάω τον περισσότερο χρόνο μου στον Άγιο Στέφανο, δουλεύοντας σε κτήμα ως ανθοπαραγωγός- εκεί όπου στην κυριολεξία ακούς την ανάσα σου χάρη στην απόλυτη ηρεμία- έχω συχνά την ανάγκη να βιώνω τον παλμό της πόλης μέσα από το BMX street riding." μας λέει ο Πάνος, ο οποίος από το παζλ που συναρμολογεί την Αθήνα θα άλλαζε μόνο το κομμάτι των πεζοδρομίων.

Θα έφτιαχνα μεγάλα πεζοδρόμια με τις σωστές υποδομές ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια πεζοί, καρότσια και ποδηλάτες.

 Πηγή: http://coremag.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ