2018-03-01 14:21:22
Φωτογραφία για Τι θα συμβεί στον εγκέφαλό σου αν δεν ξαναφάς ποτέ ψάρι
Το ψάρι, όπως ήδη ξέρουμε, κάνει πολύ καλό στην υγεία μας... Είναι από τις πιο υγιεινές τροφές και συνίσταται σε πολλές δίαιτες.

Ωστόσο, θα συμφωνήσεις ότι πολλοί από εμάς δεν το τρώμε και πολύ συχνά ή δεν το έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Εκτός του ότι είναι ακριβότερο από το κρέας, ο τρόπος μαγειρέματος είναι πιο δύσκολος αλλά και τα μικροσκοπικά κόκαλα που έχουν, μας κάνουν να το αποφεύγουμε.

Βέβαια υπάρχει η πεποίθηση ότι ο εγκέφαλός μας «συρρικνώνεται» αν δεν τρώμε αρκετό ψάρι, καθώς η κατανάλωσή του του κάνει καλό. Οι διατροφολόγοι, ωστόσο, απαντούν.

Γιατί να ταλαιπωρούμαστε; Τι θα συμβεί αν δεν τρώμε ψάρι πολύ έως καθόλου;

Οι vegan, που κάνουν υγιεινή διατροφή, αλλά και άνθρωποι που ζουν σε μέρη όπου δεν έχουν ψάρια δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Παίρνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον εγκέφαλο από άλλες πηγές.

Συγκεκριμένα, το ψάρι περιέχει Ω3 και βιταμίνη D. Τα λιπαρά οξέα, που δεν παράγονται από τον οργανισμό και πρέπει να προσληφθούν από τη διατροφή, βοηθούν στον έλεγχο της διάθεσης και της γνωστικής λειτουργίας ενώ προλαμβάνουν το Αλτσχάιμερ. Είναι ακόμη αντιφλεγμονώδη και προστατεύουν από τα καρδιακά.

Αυτές τις θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του, μπορούμε να τις πάρουμε, εκτός από το ψάρι, και από άλλες τροφές που περιέχουν Ω3. Αυτές είναι καρποί και σπόροι όπως τα καρύδια, ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia ή συμπληρώματα διατροφής.

Από την άλλη, η βιταμίνη D, που ρυθμίζει τη διάθεση, την κούραση και την υγεία των οστών ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να προσληφθεί από τους κρόκους των αυγών και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως το γάλα.

Ωστόσο, το καλό με το ψάρι είναι ότι μπορείς να λάβεις όλες αυτές τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο εγκέφαλός σου μαζί και σε γενναιόδωρες ποσότητες.

Όσο κι αν το απεχθάνεσαι, καλό θα ήταν να το προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου, καθώς έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας συνολικά. Βρες ψάρια και τρόπους μαγειρέματος που θα σε ικανοποιήσουν γευστικά, ενώ μπορείς να προτιμήσεις και τα υπόλοιπα θαλασσινά που δεν έχουν... κόκαλα.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ