2018-03-02 07:05:16
Φωτογραφία για Εμπορικός «πόλεμος»: Δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο ανακοίνωσε ο Τραμπ
«Χτύπημα» στο διεθνές εμπόριο από τον Αμερικανό πρόεδρο, που ανακοίνωσε αυστηρούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Προειδοποίηση Κομισιόν για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να επιβάλλει δασμό 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι δασμοί θα επιβληθούν σε όλες τις εισαγωγές ή μόνο σε μέταλλα από ορισμένες χώρες.

Η ανακοίνωση Τραμπ έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης στελεχών της αμερικανικής χαλυβουργίας με μέλη της κυβέρνησης, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ορισμένοι σύμβουλοι του προέδρου διαφώνησαν με την κίνηση αυτή.

Οι δασμοί στα μέταλλα σηματοδοτούν άλλο ένα βήμα προς τον προστατευτισμό, που έχει εξαγγείλει ότι θα ακολουθήσει ο Τραμπ.

Κατάινεν: Κίνδυνος παγκόσμιου εμπορικού πολέμου

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως η επιβολή δασμών μπορεί να πυροδοτήσει έναν «παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο» .


«Μπορώ εύκολα να δω πολύ δυσμενείς και ανησυχητικές εξελίξεις μπροστά μας» τόνισε ο κ. Κατάινεν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το λόμπι BusinessEurope στις Βρυξέλλες. «Αν ο Τραμπ λάβει μονομερείς δράσεις θα πρέπει να αντιδράσουμε, αλλά αυτό δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα ανάμεσα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, γιατί έχει αντίκτυπο και στην παραγωγή χάλυβα, στις αγορές χάλυβα και σε άλλες χώρες» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ