2018-03-05 12:51:14
Φωτογραφία για Έρευνες έδειξαν ότι οι κράμπες περιόδου είναι τόσο δυνατές σαν ένα έμφραγμα
Κοιλιακές κράμπες, πόνοι στην πλάτη και πόνοι στο στήθος συνθέτουν το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και αποτελούν ένα μόνιμο πρόβλημα για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, σε όλο τον κόσμο.

Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών υποφέρει από δυνατούς πόνους τις ημέρες της έμμηνου ρήσης του, με αποτέλεσμα να έχει κακή ποιότητα ζωής εκείνες τις μέρες, ενώ επηρεάζεται σημαντικά όχι μόνο η καθημερινότητα αυτών των γυναικών αλλά και η απόδοσή τους στην εργασία τους.

Οι επιστήμονες όμως, έπειτα από έρευνες, αποφαίνονται ότι οι κράμπες που νιώθουν οι γυναίκες κατά την περίοδο είναι τόσο δυνατές σαν να παθαίνουν έμφραγμα.

Ο καθηγητής John Guillebaud από το University College London ανέφερε στο Quartz, ότι οι γυναίκες που μελέτησαν αναφέρουν ότι ο πόνος που νιώθουν κατά την έμμηνο ρήση είναι τόσο δυνατός  σαν να βιώνουν καρδιακό επεισόδιο.

Αυτή η διαπίστωση βοηθά σε σημαντικό βαθμό τους γιατρούς, καθώς τώρα μπορούν να ανγνωρίσουν ότι πρόκειται για μια τόσο σοβαρή κατάσταση υγείας, που χρειάζεται κάτι πιο δραστικό από ένα απλό παυσίπονο.


Στην πραγματικότητα, η αγνόηση των γυναικείων πόνων ήταν μια συνηθισμένη αλλά και ανησυχητική ιατρική πρακτική, με έρευνες να δείχνουν ότι οι γιατροί παίρνουν πιο σοβαρά τους πόνους των ανδρών από αυτούς των γυναικών. Ο λόγος ίσως είναι ότι η περίοδος είναι κάτι φυσιολογικό, που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα και δεν προκαλεί περαιτέρω πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει μια ώριμη και σοβαρή συζήτηση σχετικά με την έμμηνη ρήση με την κοινωνία να αντιλαμβάνεται τη δύναμή της αντί να την αγνοεί. Όπως και να το κάνουμε, υπάρχει και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον ως ταμπού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ