2018-03-06 16:09:07
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: «Βουτιά» του τζίρου μέχρι και 15%
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν για τους εμπόρους της περιοχής οι χειμερινές εκπτώσεις

Την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η χειμερινή εκπτωτική περίοδος, η οποία ήρθε να επαληθεύει τις «χαμηλές πτήσεις» που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Αιτωλοακαρνανίας. Εκτός από το Αγρίνιο «βουτιά» κατέγραψε ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων και σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας Γιώργο Βαγενά «δεν υπήρξε απολύτως καμία μεταβολή στις φετινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε καταγράφεται πτώση της τάξεως του 10% με 15% στην Αιτωλοακαρνανία».

Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαγενά, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εντός των ορίων της Αιτωλοακαρνανίας πτώση του τζίρου και στις αλυσίδες καταστημάτων καθώς  και στις πολυεθνικές αλλά και στον κλάδο των τροφίμων!


«Από το 2010 κι έπειτα και κυρίως τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται εντός των ορίων της Αιτωλοακαρνανίας πτώση του τζίρου στα καταστήματα των αλυσίδων, στις πολυεθνικές, αλλά και στον κλάδο των τροφίμων. Η μεσοσταθμική πτώση από το 2010 υπολογίζεται στο 70%» δήλωσε ο κ. Βαγενάς, ο οποίος συμπλήρωσε αναφέροντας πως «λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στις τοπικές αγορές, κυρίως σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό».

Σχετικά με την γενικότερη κάμψη που παρατηρείται στην αγορά της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ευρύτερα στις αγορές που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας ο κ. Βαγενάς τονίζει ότι «πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των εκπτώσεων και των εκπτωτικών περιόδων, καθώς όπως είναι σήμερα δεν έχουν καμία αξία και δεν αποδίδουν. Η συχνότητα των εκπτωτικών περιόδων και των εκπτώσεων πρέπει να είναι μικρότερη ώστε ο καταναλωτής να είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα σχετικά με τις μέδουσες στον Κορινθιακό, καθώς περιοχές έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα. Αν ληφθούν μέτρα, η αγορά της Ναυπάκτου θα αποφύγει τα χειρότερα το ερχόμενο καλοκαίρι».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γιώργος Βαγενάς ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ