2018-03-16 17:06:23
Φωτογραφία για Στο Σπήλαιο του Νυμφόληπτου στη Βάρη χωροθετείται το εργοστάσιο απορριμμάτων;
Ανησυχίες ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που σχεδιάζει να χωροθετήσει σε έκταση εντός της Σχολής Ευελπίδων η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απειλεί το αρχαίο σπήλαιο του Νυμφόληπτου εκφράζει με νέο της κείμενο η Ομάδα Διατήρησης και Αναβάθμισης του Οικιστικού Χαρακτήρα της Περιοχής των 3Β.

«Αυτό το Αρχαίο Μνημείο οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Όπως προκύπτει από τους χάρτες που δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή για τις πιθανές χωροθετήσεις του έργου, το ένα υποψήφιο σημείο βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο του σπηλαίου.

Αναλυτικά:

Στο χώρο όπου βρίσκεται ένα από τα πιο σπουδαία Αρχαία Μνημεία της Ελλάδας, το Σπήλαιο Αρχέδημου ή αλλιώς Νυμφόληπτου ή αλλιώς Πανός στη Βάρη, σχεδιάζεται να κατασκευαστεί εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών!

Απορούμε πώς οι εμπλεκόμενοι φορείς μπόρεσαν έστω και να σκεφτούν κάτι τέτοιο. Αυτό το Αρχαίο Μνημείο οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε.


Το Πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Καμμένου/ΥΠΕΘΑ και Κωνσταντέλλου/Δημάρχου 3Β μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την ανάγκη περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης του Δήμου ο οποίος λόγω της γεωγραφικής θέσεώς του αποτελεί πόλο υπερτοπικής σημασίας για το λεκανοπέδιο της Αττικής και άξονα τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό».

Προκύπτει το εύλογο ερώτημα αν η αναβάθμιση και η ελκυστικότητα της πόλης μας, θα προέλθει από την εγκατάσταση εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών ή από την αξιοποίηση και ανάδειξη του σημαντικού αυτού Αρχαιολογικού χώρου;

Θεωρούμε χρέος μας, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και άλλους φορείς, ώστε αυτός ο χώρος και η περιοχή να αναδειχτούν όπως αρμόζει.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ