2018-03-30 17:22:37
Φωτογραφία για Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΤΟΛΜΙΑ Ν.Δ. ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Ατολμία καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Όπως είπε, η Αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί μια πολιτική, κοινωνική και θεσμική διαδικασία η οποία απαιτεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα στάση πολιτικής και θεσμικής υπευθυνότητας. «Σε αντίθεση, η Ν.Δ. δεν δείχνει καμία πρόθεση να συμπεριφερθεί αναλόγως» πρόσθεσε.

Κατηγόρησε, δε, τη Ν.Δ. ότι συνεχίζει «να πολιτεύεται με τρόπο ανεύθυνο και μικροπολιτικό, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές και αποδεικνύοντας έτσι τη βαθύτατη πολιτική γύμνια και ατολμία της».

Εξαπολύοντας βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε πως «η ανεύθυνη και μικροπολιτική γραμμή της χαρακτηρίζει μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως τα εθνικά. Κι αυτό γιατί η Ν.Δ. αποτελεί ένα κόμμα ταυτόσημο της Ελλάδας του χθες». Κατηγόρησε, δε, την αξιωματική αντιπολίτευση πως «διακατέχεται από φόβο μην τυχόν και κάποια στιγμή, δια της Συνταγματικής Αναθεώρησης, πάψει να προσφέρει προστασία στα στελέχη του, το νομικό τερατούργημα που ονομάζεται νόμος περί ευθύνης υπουργών».


Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε πως είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους. «Πρόθεσή μας οι νόμοι να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι ώστε να επιτευχθεί ένα αναγκαίο σχέδιο συνολικής εξυγίανση», πρόσθεσε και τόνισε ότι «δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από τη FIFA. Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε θα συνεχίσει να υπάρχει όσο οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών». 

Είπε επίσης πως τα «όσα συνέβησαν την Τετάρτη στον Πειραιά, πριν από την ομιλία του Ευκλ. Τσακαλώτου, δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο απλός κόσμος που στηρίζει μια ομάδα δεν έχει σχέση με τα εφήμερα συμφέροντα και τις πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη». Υπογράμμισε εξάλλου πως «δεν μπορούν ομάδες να γίνονται ασπίδα σε επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού» και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να μην δείξουν ανοχή «σε τέτοια φαινόμενα».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, στάθηκε στη δημιουργία του κοινού Fund ύψους 400 εκατ. ευρώ, από το ΤΑΝΕΟ του υπουργείου Ανάπτυξης και το κρατικό επενδυτικό Fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company, αλλά και στην επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση.

Για το ζήτημα της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Ευστάθιου Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, καταλόγισε στη Ν.Δ. πως προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντος. Πρόσθεσε ότι ο κ. Μαρίνος πληρωνόταν από την ΗΔΙΚΑ με 1.400 ευρώ τον μήνα, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και συμπλήρωσε ότι «η επίθεση κατά του κ. Μαρίνου πιθανόν να υποκινείται και από συγκεκριμένα συμφέροντα». Καταλήγοντας τόνισε πως ο κ. Μαρίνος παραιτήθηκε της υποψηφιότητας για λόγους ευθιξίας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ