2018-04-04 11:34:09
Φωτογραφία για Ο καφές προκαλεί καρκίνο; Πριν πιάσεις το φλιτζάνι, διάβασε
Έχουμε μερικά άσχημα νέα για το αγαπημένο μας ρόφημα, το ρόφημα που μας ξυπνά μόνο και μόνο με τη μυρωδιά του, το ρόφημα που μας κάνει συντροφιά. Φυσικά και μιλάμε για τον καφέ.

Ο καφές προκαλεί καρκίνο λένε τώρα οι ειδικοί και ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί. Πιθανότατα διαβάζεις αυτό το άρθρο, κρατώντας μια κούπα καφέ στο χέρι σου, την οποία αφήνεις δειλά-δειλά κάτω.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάσισε ότι οι εταιρείες καφέ θα πρέπει να φέρουν προειδοποίηση ότι τα προϊόντα τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο. Ναι καλά διάβασες, ο καφές προκαλεί καρκίνο, σύμφωνα με την πολιτεία της Καλιφόρνιας. Είναι όλα συνδεδεμένα με μια χημική ουσία η οποία παράγεται από τη διαδικασία ψησίματος, η οποία ονομάζεται ακρυλαμίδιο (acrylamide), σύμφωνα με το USA Today.

Σύμφωνα με τη βιομηχανία καφέ, τα επίπεδα ακρυλαμιδίου που εμφανίζονται στον καφέ είναι αβλαβή και θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον νόμο γιατί η χημική ουσία δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τον καρκίνο. Ωστόσο, ένας δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάνθηκε ότι οι εταιρείες καφές απέτυχαν να αποδείξουν ότι η κατανάλωση καφές προκαλεί περισσότερο καλό παρά κακό στην υγεία.


Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2016, ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για μια καρκινογόνο επίδραση της κατανάλωσης καφέ.

Τελικά ο καφές προκαλεί καρκίνο;

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο καφές είναι καλός για την υγεία σου…Επομένως τι γίνεται; Σαν να έχουμε μπερδευτεί λίγο Το ακρυλαμίδιο υπάρχει στον καπνό του τσιγάρου και σε άλλα τρόφιμα, όπως τις πατάτες και τις μαύρες ελιές). Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα υγείας, Jennifer Wider, υπάρχουν σίγουρα αντιφατικές απόψεις σχετικά με το αν προκαλεί καρκίνο αλλά το ακρυλαμίδιο είναι γνωστό καρκινογόνο για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, το ακρυλαμίδιo μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου στους εργαστηριακούς αρουραίους αλλά είναι δύσκολο να ορίσουμε πόση ποσότητα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για τον άνθρωπο.

Από την άλλη, σύμφωνα πάλι με το Ινστιτούτο, ένας μεγάλος αριθμός μελετών σε ανθρώπους δεν έχει βρει ενδείξεις που να σχετίζουν το ακρυλαμίδιο σε τρόφιμα με την ανάπτυξη οποιασδήποτε μορφής καρκίνου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο καφές έχει πολλά αντιοξειδωτικά οφέλη και έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, του ενδομήτριου, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του δέρματος. Η κατανάλωση καφέ έχει επίσης συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επομένως, μέχρι να βγει μια καινούργια έρευνα που να αποδεικνύει ότι ο καφές προκαλεί καρκίνο, εμείς θα απολαμβάνουμε ανενόχλητοι ακόμα μια γουλιά καφέ! Ευτυχώς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ