2012-06-01 17:03:37
Φωτογραφία για Ο South Stream που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ακύρωσε ο ΓΑΠ, προχωρεί χωρίς την Ελλάδα!!!
Gazprom: Κοινοπραξία με Σλοβενία για την κατασκευή του South Stream

Σχετικά άρθρα: 

Συναίνεση για τον South Stream

Το πολυπλόκαμο τέρας που έφαγε τον αγωγό South Stream

Στη σύσταση κοινοπραξίας για την κατασκευή του τμήματος του South Stream που θα βρίσκεται επί σλοβενικού εδάφους προχώρησαν η Gazprom και η σλοβενική εταιρεία Plinovodi.

Στο πεδίο των δραστηριοτήτων της South Stream Σλοβενία LLC θα περιλαμβάνεται η χωροταξία, η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τα βασικά έργα σχεδιασμού. Η Gazprom και η Plinovodi κατέχουν από 50% του μετοχικού κεφαλαίο της JPC.

Σε συνέχεια της ίδρυσης της JPC, η διαδικασία για να συμπεριληφθεί ο South Stream στα έργα εθνικής σημασίας θα ξεκινήσει ενώ η νόμιμη εγγραφή της JPC θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της Gazprom με επικεφαλής τον πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου, Αλεξέι Μίλερ επισκέφθηκε χθες τη Σλοβενία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Μίλερ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιάνεζ Γιάνσα.


Στη συνάντηση σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η υπογραφή και η μεταφορά των εγγράφων για τη σύσταση της εταιρείας στις αρμόδιες αρχές πραγματοποιήθηκε, συμπεριλαμβανομένου και του καταστατικού της κοινοπραξίας.

Τονίσθηκε επίσης ότι η Gazprom θα συνεχίσει, από κοινού με τη σλοβενική πλευρά, την εντατική δουλειά για την κατασκευή του South Stream με στόχο τη λήψη μιας τελικής επενδυτικής απόφασης για το έργο το Νοέμβριο του 2012.
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ