2018-05-09 13:15:03
Φωτογραφία για Εξτρεμιστές προτεινόμενοι φίλοι
Συντάκτης: efsyn.gr

Το Facebook φαίνεται πως... πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες σε χιλιάδες μέλη του ISIS, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να δικτυωθούν μέσω της εφαρμογής των «προτεινόμενων φίλων».

Αυτό τουλάχιστον καταγράφει έρευνα και ανάλυση περίπου χιλίων λογαριασμών οπαδών του Ισλαμικού Κράτους.

Η έρευνα κράτησε περίπου έξι μήνες και επικεντρώθηκε στον αλγόριθμο του μέσου κοινωνικής δικτυώσης που δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να γνωριστούν και να συνδεθούν με βάση τα κοινά τους ενδιαφέροντα.

Ερευνητές ανέλυσαν τη δραστηριότητα στο Facebook περίπου χιλίων οπαδών του Ισλαμικού Κράτους από 96 χώρες και διαπίστωσαν ότι αρκετές φορές «γνωρίστηκαν» μεταξύ τους μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Ένας από τους ερευνητές, ο Ρόμπερτ Πόστινγκς, δηλώνει στην Telegraph ότι παρά το γεγονός ότι «κλίκαρε» σε σελίδες για ισλαμικά κινήματα χωρίς να είναι απαραίτητα εξτρεμιστικά, δέχθηκε αιτήματα φιλίας από εξτρεμιστές.


«Το Facebook στην προσπάθειά του να συνδέσει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται μπορεί να έχει δημιουργήσει άθελά του ένα σύστημα που συνδέει εξτρεμιστές και τρομοκράτες» προσθέτει και συνεχίζει «για περίπου έξι μήνες βρέθηκα από χρήστης χωρίς ιδιαίτερη προτίμηση σε θρησκεία να είμαι ριζοσπαστικοποιημένος υποστηρικτής του ISIS».

Η μελέτη ερεύνησε και τις δράσεις που έχει κάνει το Facebook για να περιορίσει την ύπαρξη εξτρεμιστικού υλικό μέσω των υπηρεσιών του. Από τους χίλιους λογαριασμούς λιγότεροι από μισοί μπλοκαρίστηκαν.

http://www.efsyn.gr/arthro/extremistes-proteinomenoi-filoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ