2018-05-09 14:27:28
Φωτογραφία για Ετήσιος απολογισμός από τον ΓΓ της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του γενικού γραμματέα των Αξιωματικών Αττικής, Κανέλλου Νικολάου, στο συνέδριο της Ένωσης: Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το 2017  ήταν ο  δεύτερος

χρόνος   λειτουργίας της παρούσας σύνθεσης του Δ.Σ της Ένωσης μας.

          Ήταν ένα έτος που όλοι μαζί παλέψαμε, αγωνιστήκαμε,αναδείξαμε  προβλήματα, προτείναμε λύσεις, κάναμε παρεμβάσεις. Μπορεί κάποιοι να στεναχωρήθηκαν με τις κινήσεις μας, με τις ανακοινώσεις μας είτε της Ένωσης μας είτε τις προσωπικές μου, αλλά ο μοναδικός ειλικρινής σκοπός όλων μας  ήταν η αξιοπρέπεια  και  ο σεβασμός που απαιτούμε για τους Αξιωματικούς αλλά και η αγωνία μας για να αναδείξουμε τη  συνεχιζόμενη καθημερινή  υποβαθμισή  μας μέσω των προβλημάτων μας.

Οι δράσεις μας ήταν αρκετές, μπορούσαμε να έχουμε κάνει και άλλες, αλλά δεν έγιναν όχι λόγω της αδιαφορίας μας, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου επειδή, όπως όλοι γνωρίζετε,  τα μέλη του Δ.Σ της  Ενωσής μας υπηρετούν  σε μάχιμες Υπηρεσίες. Με πολύ κόπο και προσπάθεια συνδυάζουμε και τις δύο ιδιότητές μας. 


Καθημερινά συνομιλούμε με πολλούς συναδέλφους αξιωματικούς από διάφορες Υπηρεσίες, καταγράφουμε τα προβλήματά τους και είτε μέσω της Ομοσπονδίας μας, είτε μέσω της ´Ενωσης μας , είτε με προσωπικές μας παρεμβάσεις προσπαθούμε για την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.

      Η χρονιά ξεκίνησε με την ανακοίνωση  που εκδώσαμε με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου 2017 όπου στηλιτεύσαμε το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών που έγινε  πράξη από 1/1/2017 καίτοι κάποιοι διατυμπάνιζαν την εύρεση ισοδυνάμων που ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο τις ημέρες εκείνες.

       Την 11/2 προβήκαμε στην αδελφοποίηση της ´Ενωσης μας με την ´Ενωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της συναδελφικής και συνδικαλιστικής αλληλεγγύης και λόγω των κοινών προβλημάτων που ανέκυψαν κυρίως με την έξαρση του προσφυγικού-μετανευστικού ζητήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου υπηρετούν πολλά μέλη της ´Ενωσής μας με αποσπάσεις υπό δύσκολες συνθήκες.

       Την 22/2 πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από χιλιάδες εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια των αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης με κεντρικό σύνθημα « Σεβαστείτε τη νομιμότητα -τηρείστε τις δεσμεύσεις σας».

      Το Μάιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  από τις Ομοσπονδίες ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, έξω από τη Βουλή, στην οποία είχαμε δυναμική παρουσία, για να διαμαρτυρηθούμε για την αιφνιδιαστική κατάθεση προς ψήφιση του νέου μισθολογίου όπως και  εγένετο.

      Με ανακοινωσή μας καταδικάσαμε τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του σκοπού  συναδέλφου αστυνομικού της ΥΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων.

       Το προεδρείο αλλά και τα μέλη του ΔΣ της ´Ενωςής μας έδωσαν δυναμικό  «παρών» στο 28ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας  μας με τις επισημάνσεις μας, τις προτάσεις και τις λύσεις που καταθέσαμε και υπερψηφίστηκαν από το σύνολο των αντιπροσώπων.

     Στηλιτεύσαμε με ανακοινώσεις μας το φαινόμενο των « μπαχαλάκηδων» και την εις βάρος μας απαξιωτική συμπεριφορά του 401 Γ.Σ.Ν.Αθηνών.

    Επισκεφτήκαμε διάφορες Υπηρεσίες όπου καταγράψαμε και αναδείξαμε τα πολλά προβλήματα τους όπως τα ΑΤ και τα ΤΑ  Αχαρνών, Αιγάλεω , Ακροπόλεως, Παγκρατίου κλπ.  

       Την 19/2,  πραγματοποιήθηκε στο Posidonio Music Hall αποκριάτικος χορός   για τα παιδιά των μελών μας σε συνεργασία με την ´Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Επίσης από κοινού πραγματοποιήθηκε την 10/12 θεατρική παράσταση στο  θέατρο Ριάλτο για τα παιδιά των μελών μας.

          Επίσης συμμετείχαμε στη Θεσσαλονίκη την 8η Σεπτεμβρίου στην ένστολη διαμαρτυρία των Ομοσπονδιών μας καθώς και την 9η  Σεπτεμβρίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Κάναμε παρεμβάσεις είτε μέσω ανακοινώσεων είτε τηλεφωνικών επικοινωνιών για το μεγάλο θέμα της καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Αυτός ήταν ο απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα .

Έχουμε υποχρέωση έναντι των συναδέλφων μας, να αγωνιστούμε για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας.

         Είναι αδιανόητο να συνεχίζουν οι κ.κ. Διοικητές των Τμημάτων να είναι «επισκέπτες» στις Υπηρεσίες τους επειδή διατίθονται πλέον των 20 ημερών σε μέτρα τάξης, εκτός της περιοχής αρμοδιοτητάς των.

         Είναι αδιανόητο οι κ.κ. Αστυνομικοί Υποδιευθυντές και Διευθυντές να συνεχίζουν να εκτελούν υπηρεσία σε αλλαγή 8ωρης σκοπιάς  σε ευπαθείς στόχους  ως επικεφαλής μικρής αστυνομικής δύναμης.

          Είναι αδιανόητο να υπάρχουν Ταξίαρχοι που να εκτελούν υπηρεσία σε  8ωρη αλλαγή, ενώ κανονικά έπρεπε να είναι Διευθυντές Αστυνομικών Διευθύνσεων.

        Είναι αδιανόητο τα Τμήματα, ιδίως  του κέντρου των Αθηνών, να παραμένουν τη νύχτα κλειστά λόγω έλλειψης δύναμης.

       Είναι αδιανόητο η οργανική δύναμη να μη συμβαδίζει με την παρούσα δύναμη. Σε όλους είναι γνωστό ότι η παρούσα δύναμη είναι από 25-40% λιγότερη της οργανικής. Διερωτώμαι, μέχρι πότε θα υπάρχουν, εν κρυπτώ,  διατιθέμενοι αστυνομικοί σε ΑΤ ή ΤΑ με μοναδικό αποκλειστικό σκοπό   τη φύλαξη  των στόχων; Με την εφεύρεση αυτή μειώνονται οι διατιθέμενοι  αστυνομικοί από τις φυλάξεις των στόχων; Προτείνουμε , αποκλειστική φύλαξη όλων των στόχων από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων. Όπου υπηρετεί ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να είναι και η οργανική του θέση.

       Είναι αδιανόητο το 2018 να  συνεχίζεται η αστυνόμευση ή οι φυλάξεις με παλιές μεθόδους και να μην εκμεταλλευόμαστε την εξέλιξη της τεχνολογίας και να μην προχωράμε σε ομαδοποίηση των στόχων με εποχούμενες μηχανοκίνητες περιπολίες.    Αντί γιαυτό διατάσσονται αλόγιστες φυλάξεις από στατικές δυνάμεις και από αστυνομικούς που προέρχονται από τα ΑΤ,ΤΑ, από τη ΔΙΑΣ και από την ΥΑΤ.

       

        Είναι αδιανόητο να έχουμε παραδώσει τα Αστυνομικά Τμήματα στους αστυφύλακες που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας με παντελή έλλειψη Αξιωματικών και Διοικητών.

          Είναι αδιανόητο οι Αξιωματικοί να χάνονται σε αυτοτελείς Υπηρεσίες ή σε Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου και να μη δίνονται κίνητρα για  να υπηρετήσουν σε Α.Τ ,  Τ.Α.στην ΥΑΤ και στην Τροχαία.

         Είναι αδιανόητο Αξιωματικοί να μην έχουν ασκήσει διοίκηση αλλά να ζητούν να προαχθούν στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας του Σώματος.

       Δώστε κίνητρα οικονομικά ή επιπλέον μόρια  για τις μεταθέσεις ή επιπλέον μόρια για την αξιολόγηση των αξιωματικών για να υπηρετήσουν   σε Αστυνομικά Τμήματα , σε Τμήματα Ασφαλείας, στην ΥΑΤ και στην Τροχαία.  

    Είναι αδιανόητο από τότε  που ψηφίστηκε η βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων το 2009,  με τρόπο ανορθόδοξο που χάλασε την επιτηρίδα τους,    να μην έχει δοθεί μια λύση από το Υπουργείο και το Αρχηγείο μας και μέχρι και σήμερα να προσπαθούν οι συνάδελφοι να δικαιωθούν μέσω των δικαστηρίων. Η ομοσπονδία μας έχει δώσει προτάσεις και λύσεις στην επιτροπή που συμμετείχε και ακόμα αναμένουμε την υλοποίησης τους.

      Να καθοριστεί υποχρεωτική χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης στους διοικητές Υπηρεσιών και να υπάρχει θεσμοθετημένη αναπλήρωση τους από Αξιωματικό της ιδίας Υπηρεσίας. Να αυξηθεί το επίδομα διοίκησης στα οικονομικά επίπεδα  των Τμηματαρχών του Δημοσίου.

     Έστω και στο παρά ένα να αιτηθεί το Υπουργείο μας την εισαγωγή 1000 δοκίμων αστυφυλάκων, κατ εξαίρεση των μνημονίων και των θεσμών . Τα κενά στην Αττική είναι 4500 και οι υποχρεώσεις και ο όγκος δουλειάς μας συνεχώς μεγαλώνει. Ο μέσος όρος ηλικίας των αστυνομικών είναι πάνω από 40 ετών, χρειαζόμαστε νέους συναδέλφους για να εργαστούν στο πεζοδρόμιο δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη και την ασφάλεια του.

      Περιμένουμε με αγωνία την  υλοποίηση της λεγόμενης παράλληλης επιτηρίδας  και την  αύξηση ορίου ηλικίας με το οποίο επιτρέπεται να υπηρετούν οι αξιωματικοί γενικών καθηκόντων Ελληνικής Αστυνομίας στα 62 έτη για το  βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.

    

          Δεν πρέπει για όλα αυτά και για άλλα πολλά ,που δεν θέλω να αναφέρω λόγω οικονομίας του χρόνου, να αγωνιστούμε για να τα αλλάξουμε ;

      Τέλος θέλω να καταθέσω  μια πρόταση με αποδέκτες τους συναδέλφους της ΑΚΙΔΑ, μια ειλικρινής  πρόταση, λίγους μήνες πριν τις εκλογές της ´Ενωσης μας , ελάτε να είμαστε όλοι μαζί    υποψήφιοι    σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά, οι ομόφωνες αποφάσεις μας αυτά τα τρία χρόνια το αποδεικνύουν . Ας το προσπαθήσουμε για το καλό των συναδέλφων μας.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Όλοι μαζί για μια νέα Αστυνομία.

Όλοι μαζί για μια ασφαλή κοινωνία.

Σας ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια με υγεία , επιμονή και  υπομονή. 
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ