2018-06-04 00:56:33
Φωτογραφία για ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Μικρά κορίτσια που κατοικούν σε χωριό της Καραϊβικής μεταμορφώνονται σε αγόρια [photos - video]
Υπάρχει ένα χωριό στην Καραϊβική, όπου τα κορίτσια μεταμορφώνονται σε αγόρια αποκτώντας ακόμα και "τα απαραίτητα".

Παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια γεννιούνται κορίτσια, μόλις μπουν στην εφηβεία αρχίζουν να μεταμορφώνονται σε αγόρια, χάρη σε μία σπάνια γενετική ανωμαλία.

Ένα στα 90 παιδιά που γεννιούνται στο Salinas στην Δομινικανή Δημοκρατία αναπτύσσει ανδρικό όργανο. Μάλιστα τα αγόρια αυτά ονομάζονται «guevedoces». Αυτή η κατάσταση, στο Salinas έχει γίνει δεκτή ως ένα τρίτο φύλο.

Το BBC παρουσίασε τον 24χρονο Johnny, ο οποίος είναι φυσιολογικά και βιολογικά άνδρας, όμως είχε γεννηθεί ως κορίτσι και μάλιστα τον έλεγαν Felicitia.

«Θυμάμαι να φοράω ένα μικρό κόκκινο φόρεμα. Γεννήθηκα στο νοσοκομείο, όμως δεν ήξεραν τι γένους ήμουν», σημειώνει.

«Πήγα σχολείο και μάλιστα φορούσα την φούστα μου. Μου άρεσαν τα φορέματα, ενώ έπαιζα με κοριτσίστικα παιχνίδια, όμως εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω με τα αγόρια», αναφέρει.

Την σπάνια γενετική ανωμαλία προκαλεί η έλλειψη ενζύμου που προστατεύει από την τεστοστερόνη που δημιουργεί την γυναικεία εμφάνιση στα κορίτσια.

Οι «Guevedoces» συχνά ονομάζονται και «machihembras», δηλαδή, «πρώτα γυναίκα και μετά άνδρας».

Οι «guevedoces» μελετήθηκαν για πρώτη φορά από το Πανεπιστήμιο του Cornell και την Dr Julianne Imperato την δεκαετία του 1970.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ