2018-06-05 01:01:37
Φωτογραφία για Μόλις κατά 66 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα κρατικά φέσια τον Απρίλιο
Μόνο κατά 66 εκατ. ευρώ υποχώρησαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα από τα 3,424 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, μειώθηκαν στα 3,358 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου.

Capital.gr

Μάλιστα η αξία των εκκρεμών επιστροφών φόρων αυξήθηκε από τα 675 εκατ. ευρώ στα 741 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία είναι κρίσιμα, διότι η απομείωσή τους συνδέεται με την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να σταλούν στις Βρυξέλλες μαζί με άλλες πληροφορίες για το ύψος της αποπληρωμής εκκρεμών συντάξεων και θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις του ESM. 

Σημειώνεται ότι ληξιπρόθεσμες είναι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις προς τρίτους (εκτός γενικής κυβέρνησης), που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς. Από Δεκέμβριο 2015 και εφεξής οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών, για τις οποίες έχει εκδοθεί το σχετικό ΑΦΕΚ (εκκαθαρισμένα και μη), μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ