2012-06-03 07:34:41
Φωτογραφία για ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Σάββατο τη Ρόδο, όπου είχε σειρά επαφών με στελέχη της παράταξης και τοπικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, την ώρα που γινόταν επισήμως πλέον γνωστό πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Επίσης, την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Νικόλαος Ψαρόπουλος, ο οποίος στις 6 Μαΐου ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τη Δράση.

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνεται της ανάγκης να επαναδιαπραγματευθεί ο ίδιος το Μνημόνιο, λέγοντας ότι το «λόμπι της δραχμής» θέλει να λεηλατήσει τη χώρα.

«H Ευρώπη αλλάζει και ήταν έγκλημα να χάσουμε, ύστερα από τόσες θυσίες, την ευκαιρία που άρχισε να προβάλλει. Δεν θα αργήσει το ευρωομόλογο να γίνει πραγματικότητα. Αν εμείς έχουμε καταγγείλει εν τω μεταξύ τη δανειακή σύμβαση, δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί» τονίζει.


Σχετικά με τους όρους που θέτει για μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει: «Να εξαλείψουμε το έλλειμμα, αλλάζοντας την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και παραμένοντας στο ευρώ. Με όσους δέχονται αυτή την επιδίωξη και αυτή την προϋπόθεση μπορούμε να συνεργαστούμε».

Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημοκρατίας μίλησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έτεινε χείρα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, λέγοντας πως έχει έρθει η ώρα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τονίζει ότι: από τα λάθη των αντιπάλων του προέρχεται η αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας  καταλογίζει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι πρώτα υποστήριξαν αναφανδόν το μνημόνιο που οδηγεί στην καταστροφή και ύστερα οδήγησαν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει επίσης ότι αν σχηματίσει κυβέρνηση θα καταργήσει με νόμο το μνημόνιο. Δηλώνει ότι δεν αποτελεί επιλογή του η έξοδος από το ευρώ και κάνει λόγο για κινδυνολογία από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Όσο για την έξοδο από το ευρώ, με πολύ υποκριτικό και ιδιοτελή τρόπο τίθεται ως κόκκινη γραμμή. Διότι υπονοεί ότι αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υλοποιήσουμε το μνημόνιο», λέει χαρακτηριστικά.

"Με την παρουσίαση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χτες και προχτές, είναι φανερό για εμένα ότι η χώρα οδηγείται στο διχασμό και την ακυβερνησία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του από τη Λιβαδειά, εκτίμηση που επανέλαβε και κατά την ομιλία του στη Χαλκίδα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει και δεν θα ανεχτεί κανένα κυβερνητικό σχήμα αν δεν διασφαλίζεται αυτός ο εθνικός ενωτικός χαρακτήρας που θα κατευθύνει στην πρόοδο, μέσα από την εθνική στρατηγική που έχουμε προτείνει», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ εξέφρασε το φόβο του ότι «αυτή η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, γιατί έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό δήθεν δικομματισμού».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα μεταβεί σήμερα Κυριακή  στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και θα μιλήσει στην πλατεία Επιμελητηρίου, ενώ τη Δευτέρα ο κ. Καμμένος θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

«Πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, φαινόταν ότι υπάρχει μια χορωδία πολλών κομμάτων και κάθε κόμμα τραγουδούσε στη δική του φωνή. Και τότε εμείς είχαμε την ιδιαίτερη φωνή μας. Τώρα που μας χωρίζουν λίγες μέρες από τις νέες εκλογές, διαπιστώνουμε ότι η χορωδία έχει μία φωνή, και το σύνθημα είναι ένα. Πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ,και όλα τα κόμματα έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη θέση πλην του ΚΚΕ», δήλωσε την Παρασκευή η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα.

Από την πατρίδα του τη Λακωνία ξεκίνησε την Παρασκευή την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος μίλησε το βράδυ στη Σπάρτη.

Με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και με πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου πρόκειται να συναντηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες σήμερα Κυριακή. Σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι θα προβάλλει τις θέσεις τις χώρας και την ανάγκη επιμήκυνσης δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2017, για να ανασάνουν οι πολίτες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι περιόδευσαν την Παρασκευή στο Αγρίνιο. «Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους θα είναι καταλυτική και για το στόχο μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας», τόνισε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σημειώνοντας πως : «η εποχή των αυτοδυναμιών έχει οριστικά περάσει, και ένα ή δύο κόμματα δεν αρκούν». Υποστήριξε όμως ότι οι συνεργασίες πρέπει να δίνουν λύσεις πέρα από το Μνημόνιο, σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, με σεβασμό την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Διεκδικούμε την είσοδο μας στη Βουλή, για να φέρουμε στο επίκεντρο ολοκληρωμένες προτάσεις διεξόδου, πρόσθεσε.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς θα επισκεφθεί από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη την Κρήτη.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημιουργία, ξανά!, Δράσης, Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι η Λυμπεράκη Αντιγόνη, καθηγήτρια Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επίσης, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι Πεϊτσίνης Χαρίλαος, Δραγούμης Φίλιππος, Πανουσόπουλος Γεώργιος, Παπαδήμα Ευγενία, Μπούμης Ανδρέας, Σιγανός Δημήτριος, Πανοπούλου Γεωργία, Χαραλάμπους Νικόλαος, Κασιμάτη Αιμιλία, Ξαφά Μιράντα και Γουσέτης Διονύσιος.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ