2018-06-22 20:00:11
Φωτογραφία για Γιατί οι άνδρες ζεσταίνονται και οι γυναίκες κρυώνουν τόσο εύκολα;
Γιατί οι γυναίκες κρυώνουν τόσο εύκολα και γιατί οι άνδρες δεν μπορούν να προσπαρμοστούν σε μια πιο ζεστή θερμοκρασία; Είναι συνηθισμένο φαινόμενο μια γυναίκα να σκεπάζεται με τρεις κουβέρτες την ώρα που το ταίρι της στο ίδιο δωμάτιο να κυκλοφορεί με κοντομάνικα. Λοιπόν, όλα οφείλονται στο σώμα, τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος!

Υπάρχουν, μάλιστα, αποδεδειγμένα διαφορές μεταξύ των δυο φύλων όσον αφορά στο κυκλοφοριακό τους σύστημα.

 Οι γυναίκες μπορούν να διατηρήσουν καλύτερα την θερμοκρασία στο σώμα τους, ενώ οι άνδρες υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν θερμοκρασία χωρίς να το πολυ-καταλάβουν!

Το πιο μαζεμένο γυναικείο σώμα, οι γυναικείες ορμόνες και ο χαμηλότερος ρυθμός του μεταβολισμού είναι λίγοι μόνο από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να νιώθει μια γυναίκα πιο έντονα το κρύο!

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αναλογία εμβαδού επιφάνειας προς όγκο σε σχέση με τους άνδρες, με αποτέλεσμα να χάνουν πιο γρήγορα όποια θερμότητα έχουν αποθηκεύσει. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν και λιγότερη μυική μάζα, η οποία παράγει θερμότητα, είναι λογικό να αισθάνονται πιο κρύες, πιο γρήγορα.


Επίσης, τα γυναικεία σώματα είναι ικανότερα από τα ανδρικά στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας τους, καθώς το κυκλοφορικό σύστημα μίας γυναίκας κατευθύνει αίμα από το δέρμα και τα άκρα, προς το κέντρο, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέσει. Αυτό, θεωρούν πολλοί συμβαίνει, για να καταφέρει η γυναίκα να διατηρήσει το έμβρυο ζεστό όταν κυοφορεί!

Ο κύκλος της γυναίκας παίζει έναν ακόμη ρόλο στην διαφορά θερμοκρασίας με τον άντρα! Τις μέρες πριν την περίοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και τα επίπεδα σιδήρου τείνουν να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί μείωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε απώλεια θερμότητας.

Η διαφορά της πίεσης του αίματος ανάμεσα στα δύο φύλα ίσως παίζει και αυτή τον ρόλο της. Οι γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από τους άνδρες της ίδιας ηλικίας, ενώ το όλο θέμα μπορεί απλά να είναι ορμονικό!

Το συμπέρασμα είναι ότι ούτε οι άνδρες ούτε οι γυναίκες γκρινιάζουν για το κρύο και την ζέστη, αντίστοιχα, χωρίς λόγο! Τι πρέπει να κάνετε αν το άλλο σας μισό ζεσταίνεται πολύ; Υπομονή, όπως και εκείνος αν εσείς κρυώνετε!

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νιγηρία - Ισλανδία 2-0
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νιγηρία - Ισλανδία 2-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ