2018-06-28 22:28:21
Φωτογραφία για Μύκονος: Ο πλανόδιος πωλητής αγοράζει τον λουκουμά 50 λεπτά και τον πουλάει 2,5 ευρώ
Οι «μετοχές» του λουκουμά, του δημοφιλούς γλυκίσματος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, χτυπάει limit up στις παραλίες της Μυκόνου.

Ο λουκουματζής που σουλατσάρει πάνω στην άμμο στον Πάνορμο, κρατάει ένα πανέρι γεμάτο αφράτους λουκουμάδες, τους οποίους προμηθεύεται από εργαστήριο παρασκευής γλυκισμάτων έναντι 0,50 ευρώ το κομμάτι, τους πουλάει στους τουρίστες για 2,50 ευρώ τον έναν. Μάλιστα καταφέρνει να πουλάει περίπου 200 λουκουμάδες την ημέρα κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Αυτό με έναν πρόχειρο υπολογισμό σημαίνει ότι κάνει τζίρο έως και 500 ευρώ μέσα σε μια ημέρα, ήτοι 3.500 ευρώ στην πιο παραγωγική του εβδομάδα. Και φυσικά μην περιμένετε απόδειξη, πόσο δε στη Μύκονο όπου η φοροδιαφυγή θεωρείται... φυσικό φαινόμενο.

Η πώληση, όμως, του λουκουμά δεν είναι απλό πράγμα καθώς δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάρει ένα πανέρι και να αρχίσει να πουλάει λουκουμάδες
. Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικά χρόνια στην Χαλκιδική οι αστυνομικές αρχές είχαν εξαρθρώσει μέλη κυκλώματος που ήλεγχαν πλανόδιους μικροπωλητές λουκουμάδων στις παραλίες. Τότε είχε συλληφθεί ένας πρώην ομογενής πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης και δυο συνεργοί του Βουλγαρικής υπηκοότητας που απαγόρευαν με απειλές σε άλλους μικροπωλητές να πουλάνε τα προϊόντα τους στις παραλίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τότε οι Αρχές, οι τρεις άνδρες διέθεταν σε καθημερινή βάση συνολικά 500 με 600 λουκουμάδες, τους οποίους πουλούσαν προς 2 ευρώ τον καθένα. Αγόραζαν μισό ευρώ τον κάθε λουκουμά ενώ μισό ακόμη ευρώ για την πώληση κάθε λουκουμά έπαιρναν οι αλλοδαποί πωλητές. Αυτό σημαίνει ότι στην σπείρα έμενε καθαρό κέρδος 500 με 600 ευρώ την ήμερα...
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ