2018-06-30 13:08:24
Φωτογραφία για Σαν σήμερα  30 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή ο γίγαντας της αριστοφανικής κωμωδίας Θύμιος Καρακατσάνης - Η τελευταία συνέντευξη του.
Σαν σήμερα  30 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή το 2012 ο γίγαντας της αριστοφανικής  κωμωδίας.. Θύμιος Καρακατσάνης Εκείνος που για ολόκληρα χρόνια, δεν έπαψε στιγμή να δίνει αγάπη στον κόσμο και να χαρίζει άφθονο γέλιο.

Ο  Θύμιος Καρακατσάνης ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος.

Πάντοτε διακριτικός, μετρημένος, ευγενής,  υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο με αξιοπρέπεια και ήθος.

Σπούδασε υποκριτική  στο Θέατρο Τέχνης , όπου από το 1960 εργάζονταν  συνεχώς στο θέατρο , αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι ερμηνείες του στις κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι οποίες τον καθιέρωσαν ως τον καλύτερο αριστοφανικό ηθοποιό.

Ήταν μέλος του θιάσου του Θεάτρου Τέχνης όταν ο Κάρολος Κουν ανέβασε την ιστορική παράσταση «Όρνιθες», το 1959.

Ο ίδιος πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε την ίδια κωμωδία, τη δεκαετία του '90, ενώ έδωσε αξέχαστες ερμηνείες σε θεατρικά έργα όπως, Πλούτος του Αριστοφάνη, Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ του Γιάροσλαβ Χάσεκ, Ειρήνη του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη στο ρόλο της Λυσιστράτης.

Το θέατρο ήταν και ο χώρος που αγαπούσε περισσότερο, αν και έπαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως Το πιο λαμπρό αστέρι (1967), Η χαρτορίχτρα (1967), Μπουμ Ταρατατζούμ (1972) και Η γυναικοκρατία (1973).

Δείτε την  τελευταία συνέντευξη του.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ