2012-06-03 23:28:03
Φωτογραφία για Ζ.ΓΚΟΜΕΖ: Ο Φερέιρα είναι… μάστερ!
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ο Ζοζέ Γκόμεζ με τον μέχρι πρότινος βοηθό του Πορτογάλου τεχνικού στον Παναθηναϊκό να επισημαίνει ότι το «τριφύλλι» είναι μεγάλος σύλλογος!

Την παρθενική του συνέντευξη ως… πρώτος προπονητής -αν και ακόμα δεν έχει βρει ομάδα- παραχώρησε ο Ζοζέ Γκόμεζ, καθώς με αφορμή την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, η πορτογαλική εφημερίδα «Jornal De Noticias» φρόντισε να τον ρωτήσει για… όλους και για όλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκόμεζ:

Για την απόφαση του να ακολουθήσει καριέρα πρώτου προπονητή: «Είναι κάτι που με έτρωγε εδώ και καιρό. Είμαι έτοιμος φυσικά για κάθε πρόκληση. Ακόμα και να αναλάβω μια μεγάλη ομάδα. Ήμουν βοηθός προπονητή σε υψηλό επίπεδο. Είναι σπουδαία εμπειρία να δουλεύεις σε μεγάλα κλαμπ, όπως η Πόρτο που έχει τεράστια δυναμική ή ο Παναθηναϊκός που είναι μεγάλος σύλλογος».

Για τις προτάσεις που έχει: «Αυτή τη στιγμή εξετάζω κάποιες προτάσεις, όμως ακόμα δεν έχω κατασταλάξει κάπου. Μπορεί να συνεχίσω στην Ελλάδα ή να επιστρέψω στην Πορτογαλία. Προτεραιότητα μου είναι να προπονήσω έναν ελληνικό σύλλογο».


Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Είναι... μάστερ όπως είχα πει και στον πρόεδρο της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα. Μπορεί να βγάζει το καλύτερο από κάθε ποδοσφαιριστή και να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα: «Οι Έλληνες είναι περήφανοι άνθρωποι. Με ενοχλεί που βλέπω όλα τα Πορτογαλικά μέσα να παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν να είναι σε κατάσταση πολιορκίας. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που οι Έλληνες αντιδρούν στα μέτρα που έχουν επιβληθεί, υπάρχει ένταση σε κάποιες περιπτώσεις, όμως η κατάσταση δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται από αρκετά μίντια. Έχουμε να μάθουμε πολλά από τους Έλληνες. Κάθε μέρα που ζω μαζί τους, παίρνω και ένα μάθημα για τη ζωή. Η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή, όμως είναι απίθανοι άνθρωποι και διατηρούν φοβερή αίσθηση του χιούμορ».

Για τα... πειράγματα των Ελλήνων στους Πορτογάλους για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 από την Ελλάδα: «Φυσικά και πάντα έρχεται η συζήτηση στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ελλάδα το 2004 στην χώρα μας. Η απάντηση μας είναι ότι οι Πορτογάλοι έμαθαν το μάθημα τους».

Για την παρουσία της Πορτογαλίας και της Ελλάδας στο Euro 2012: «Η Εθνική μας ομάδα έχει τοπ παίκτες, ανάμεσα τους και ο καλύτερος στον κόσμο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Κάναμε καλά παιχνίδια στην προκριματική φάση και αν η ομάδα βρεθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση, τότε όλα είναι πιθανά. Και η Ελλάδα έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και μια ομάδα επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο».
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ώρα Μαρινάκη για προπονητή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ώρα Μαρινάκη για προπονητή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ