2018-07-03 08:09:37
Φωτογραφία για Οι Έφεδροι Αξκοι Ευβοίας στη Σχολή Μηχανικού
 Θέμα: Οδοιπορικό  Χαλκίδα-Ι. Μονή Οσίου Παταπίου-Σχολή Μηχανικού-Κόρινθος (ΛΑΦ)- Λουτράκι - Χαλκίδα

  

      Την  Κυριακή 1 Ιουλίου - 42 μέλη & φίλοι του Συνδέσμου με τις οικογένειες μας,  επισκεφτήκαμε  την Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου – πάνω από το Λουτράκι - στα Γεράνια Όρη. Αφού προσκυνήσαμε το Ιερό Λείψανο του Αγίου , εκκλησιαστήκαμε και απολαύσαμε την φανταστική θέα  προς  Λουτράκι , Κόρινθο και τον  Ισθμό .

       Αναχωρήσαμε για την Σχολή Μηχανικού , που εδρεύει στο Λουτράκι. Ο Ταξχος Ηλίας Αρσένος , Δκτης της Σχολής – μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις  της.Στην αίθουσα ενημερώσεως της Σχολής - εξειδικευμένο στέλεχος της - μας γνωστοποίησε τους σκοπούς και την λειτουργία της και την σημασία του Όπλου του Μηχανικού. Οπτικοακουστικό  υλικό της σκιαγράφησε και στην συνέχεια μας ενημέρωσαν για την Δίολκο τον  πλακόστρωτο δρόμο ειδικής κατασκευής που συνέδεε  για περίπου  1500 χρόνια  τις δύο άκρες του Ισθμού . Επισκεφτήκαμε με δέος τον ιστορικό χώρο της Δίολκου , το κομμάτι που διασώζεται μέσα στην Σχολή και περπατήσαμε  πάνω στα ίχνη της.


       Αποχαιρετώντας την Σχολή κατευθυνθήκαμε στην ΛΑΦ Κορίνθου ,όπου δεχθήκαμε τις ευλογίες του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονυσίου  και γευματίσαμε .

       Με σύντομη στάση στην παραλία Λουτρακίου ,  επιστρέψαμε στην Χαλκίδα.

       Οι συμμετέχοντες αναζωογονημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άριστα  οργανωμένη  εξόρμηση, ανανέωσαν το  ραντεβού για  την επόμενη δράση στις 2  Σεπτεμβρίου  με την  επίσκεψη  στα Βασιλικά  Ανάκτορα στο  Τατόι .

       Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τον  Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη  Κορίνθου  κ.κ. Διονύσιο , τον Δντη της ΔΜΧ/ΓΕΣ  Υπγο Νικόλαο Λάλα , τον Δκτη της Σχολής Μηχανικού  Ταξχο  Ηλία Αρσένιο και τα στελέχη της για την εγκάρδια υποδοχή & ενημέρωση , τον Δντη της ΛΑΦ Κορίνθου  Τχη (ΜΧ) Αικατερίνη  Γεώργιο και τα στελέχη της  για την άριστη εξυπηρέτηση .

     

     

Για το  Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο   Πρόεδρος

Βαρυτιμίδης   Επ.  Μιχαήλ

Εφ. Τχης ( ΔΒ )
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ