2018-07-03 09:38:19
Φωτογραφία για Κρήτη: Ο 24χρονος ομολόγησε τον φόνο του 63χρονου κτηνοτρόφου - Φόβοι για νέα βεντέτα
Χαρακτηριστικά βεντέτας φαίνεται πως έχει η δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου που συνέβη την Κυριακή στο  Ανω Μέρος Αμαρίου. Σύμφωνα με τα parapolitikakritis.gr για αυτή την εγκληματική αυτή ενέργεια συνελήφθη ένας 24χρονος, ο οποίος τη Δευτέρα παραδέχτηκε την εμπλοκή του.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Το μεσημέρι της ίδια ημέρας συνελήφθη από την Αστυνομία και ο 25χρονος αδερφός του, που αναζητούνταν, βάσει των στοιχείων που είχε συλλέξει η ομάδα των αστυνομικών που έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο τελευταίος πάντως αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα. Και τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα.

Αρνήθηκε ότι είχε στήσει ενέδρα στο θύμα, ο 24χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου στην Κρήτη και υποστήριξε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 24χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου, αλλά και ο 25χρονος αδελφός του, που σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται στην υπόθεση.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 24χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι αυτός πυροβόλησε και σκότωσε τον κτηνοτρόφο.

Από την πλευρά του ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος αδελφός του, παραδόθηκε μεν υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης ωστόσο αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα. «Όταν πήγα εγώ, είχε ήδη γίνει το κακό» φέρεται να δήλωσε.

Σε βάρος του 24χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη και στον αδελφό του για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, ενώ και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος υποστήριξε πως προηγήθηκε διαπληκτισμός και το θύμα τον απείλησε με καραμπίνα και έτσι έγινε το κακό.

Αρνήθηκε δηλαδή ότι του είχε στήσει ενέδρα.

Όπως αναφέρει το cretapost, συντετριμένες οι κόρες του θύματος και οι στενοί συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 63χρονο ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι στην κυριολεξία «καζάνι που βράζει».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του Μανόλη Τζίτζικα δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου παρουσία σύσσωμης της κοινότητας, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί.

Τα σημαντικότερα στοιχεία της έρευνας και η μαρτυρία για την εμπλοκή των δύο αδερφών, στη δολοφονία του κτηνοτρόφου, προέκυψαν  από την κατάθεση ενός Αλβανού, που συνόδευε τον κτηνοτρόφο, ο οποίος τραυματίστηκε αλλά έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα είπε στις Αρχές το όχημα του 63χρονου εγκλωβίστηκε από δύο άλλα οχήματα, που του έκοψαν κάθε δυνατότητα διαφυγής. Ο 24χρονος βγήκε από το πρώτο αμάξι και πυροβόλησε από πολύ κοντά το θύμα εν ψυχρώ στο θώρακα και στο κεφάλι.

Στην Αστυνομία Ρεθύμνου φοβούνται αυτή τη στιγμή τα αντίποινα λόγω των διαφορών μεταξύ των οικογενειών του θύματος και του δράστη, που έχουν μακροχρόνια αντιπαλότητα. 

Το 2008 θεωρείται ότι αυτή η αντιπαλότητα οδήγησε σε συμπλοκή τις δύο οικογένειες σε περιοχή του Γερακαρίου και στην οποία συμπλοκή έχασε τη ζωή του ο 63χρονος παππούς, του δράστη της δολοφονίας της Κυριακής.

Σε αυτή την συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν έξι άτομα, πρωτοστατούσε ο 63χρονος που δολοφονήθηκε προχθές στο Ανω Μέρος Αμαρίου. Είχαν τραυματισθεί πέντε άτομα, δύο από την οικογένεια του τότε θύματος και τρεις από την οικογένεια του σημερινού θύματος.

Και τότε είχε απασχολήσει της Αρχές η πιθανότητα νέας βεντέτας μια και οι διαφορές των δύο οικογενειών είχαν βάθος χρόνου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναζωπύρωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες (01.07.2018) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου 24χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε σε βάρος 63χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (01.07.2018) το μεσημέρι, ο 24χρονος ένεκα προσωπικών διαφορών πυροβόλησε με πιστόλι σε βάρος του 63χρονου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης, συνελήφθη ο 24χρονος, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ημεδαπός ηλικίας 25 ετών, ο οποίος εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ