2012-06-05 00:47:03
Φωτογραφία για Μνημονίστας! Τι πετύχαμε μέχρι τώρα και... προχωράμε!
Για όσους είχαν απογοητευτεί από το κομματικό κράτος, όσους πίστευαν ότι δεν υπάρχει προοπτική να "σπάσει" το κατεστημένο της... συναλλαγής μεταξύ των κομματικών πελατών και των κομμάτων εξουσίας, όσους καταδυναστεύονταν από τους πάσης φύσεως συνδικαλιστές και ακόλουθους της εξουσίας και για όσους θεωρούσαν ότι με το υφιστάμενο σύστημα αναπαραγωγής της εξουσίας που έφερνε στην Κυβέρνηση τα ίδια πρόσωπα από τη Μεταπολίτευση και μετά, ήρθε το Μνημόνιο.

Με "όπλο" την πιο απόλυτα πειστική επιχειρηματολογία, το ζεστό χρήμα, και με την οργάνωση Βορειο-Ευρωπαϊκής κουλτούρας, εγκαταστάθηκε στη χώρα και μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατάφερε:

-Να αποδομήσει θεαματικά, και μάλιστα με κωμικό τρόπο σε κάποιες φάσεις, τους εκπροσώπους "παραδοσιακών" πολιτικών τζακιών, εξαναγκάζοντας τον έναν να μείνει στην Ιστορία με το "λεφτά υπάρχουν" και τον άλλον να κάνει δηλώσεις στήριξης ενός πρώην μεγάλου κόμματος!


-Να εξαρθρώσει πλήρως το κομματικό κατεστημένο στέλνοντας στο "χρονοντούλαπο" άλλοτε πανίσχυρους ψευτο-σοσιαληστές και μεγαλοστελέχη πράσινα και γαλάζια!

-Να δώσει ώθηση σε πολιτικές μεταβολές, φέρνοντας στο προσκήνιο όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εξαναγκάζοντας τους άλλοτε ρουσφετολάγνους εκλογείς να αναπτύξουν άλλα πολιτικά κριτήρια ψήφου.

-Να κλείσει κανάλια, εφημερίδες και ΜΜΕ που απομυζούσαν φέτες εξουσίας.

-Να αναδείξει τις στρεβλώσεις της ελληνικής κοινωνίας, που ο "δικτυωμένος" μπαμπάς και η "τίγκα στο ακίνητο" μαμά εξασφάλιζαν εργασία στο Δημόσιο για το εκλεκτό τους τέκνο που συνήθως σπούδαζε ένα άσχετο κυριλέ και γραφειάτο αντικείμενο και μετά είχε και την απαίτηση να κερδίζει το παντεσπάνι του από τον κρατικό κορβανά.

-Να ανατρέψει εκ θεμελίων ψευδαισθήσεις της ελληνικής κοινωνίας πως η Υγεία σημαίνει άκριτο χτίσιμο τεράστιων Νοσοκομείων σε κάθε ραχούλα ή άχρηστων Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε κάθε κοτρωνοχώρι, με αντάλλαγμα βεβαίως τις ψήφους του τοπικού κομματάρχη. Το ψέμα της "δωρεάν" Παιδείας και Υγείας κατέρρευσε και μαζί του η κουτοπονηριά της ελληνικής ιδεολογικής "επαρχίας".

-Να συγκλονίσει χιλιάδες καλοπληρωμένους 40ρηδες συνταξιούχους που καμώνονταν τους "απαραίτητους" για την λειτουργία του κράτους και της χώρας, να αμφισβητήσει το "ιερό δικαίωμα" των "ανύπαντρων" θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων στην άδικη και πανάκριβη συνταξιοδότηση και να θέσει στο τραπέζι προς συζήτηση το εις βάρος όλων μας εφαπαξάκι, "κατάκτηση" των "πατρικίων" τεμπελχανάδων.

-Να θέσει προ των ευθυνών τους όλες τις πολιτικές δυνάμεις ακόμη κι αυτές που ανώδυνα μπορούσαν μέχρι πρόσφατα να λαϊκίζουν, να αποδομούν, να κινούνται με ελευθεριότητα πρωταγωνίστριας ταινιών προχωρημένης τέχνης.

-Να θέσει προ των ευθυνών τους πολίτες που με ελαφρότητα πίστευαν και στήριζαν κάθε πολιτική ανοησία που πετούσαν οι μπαρουφολόγοι πολιτικοί μας και αποκάλυψε στην ολότητά τους τα μείζονα προβλήματα, τον πυρήνα του οικονομικού μας ζητήματος, εκεί που ακριβώς οι ανεύθυνοι εξουσιολάγνοι έκρυβαν με επιμέλεια προκειμένου να μην αναλάβουν το "πολιτικό κόστος" και να παραμείνουν στο θώκο της εξουσίας.

Το Μνημόνιο υποκατέστησε τη δική μας ανευθυνότητα, πολιτών και πολιτικών, έθεσε τα ζητήματα όπως ακριβώς έχουν, μας μίλησε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες μας, σήκωσε το χαλί που κρυβόμασταν και προσποιούμασταν τους "απογόνους του Περικλέους".

Μέχρι σήμερα στον πολιτικό διάλογο ακούγαμε ωραία λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, ανεδαφικές διακηρύξεις. Κανείς δεν είχε το σθένος, την τιμιότητα και την υπευθυνότητα να μας πει:"Κοιτάξτε κυρίες και κύριοι, αν αποφασίσετε να δουλέψετε και να κόψετε τις σπατάλες καλώς, αν όχι αδειάστε μας τη γωνιά." Ορθά και κοφτά.

Όλοι μας κορόιδεψαν και εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν κι ακόμη και τώρα φτιάχνουν προγράμματα που γνωρίζουν ότι ούτε μια λέξη δεν πρόκειται να τηρήσουν.

Όμως -ευτυχώς - υπάρχει το Μνημόνιο. Ευτυχώς υπάρχει ένα αξιόπιστο πλαίσιο, σκληρό και άκαμπτο, σοβαρό και αναπόφευκτο.

Δεν καταλαβαίνει ούτε από πλαστικά σημαιάκια, ούτε από πολιτικούς τραμπουκισμούς, ούτε από επιρροή σε κανάλια, ούτε καν από τη γνωστή τακτική του "τηλεφωνήματος" από τους κομματάρχες και τα τσιράκια τους. Επίσης, δεν καταλαβαίνει ούτε από ανόητες τακτικές επαναστατικής γυμναστικής συνδικαλιστικο-κομματικών γκρουπούσκουλων που είχαν εξουθενώσει στην απεργία και στην πορεία την κοινωνία στο βωμό των επιδομάτων τους και των προνομίων τους.

Το Μνημόνιο είναι εδώ! Αν μπορείτε κι αν τολμάτε ή αν έστω έχετε την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να αναμετρηθείτε με την οργάνωση και τα ποσά που διαθέτει ιδού!

Θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις που καμώνονταν τον "δράκο" της ελληνικής πολιτικής σκηνής -αλλοτινοί παντοδύναμοι διαχειριστές της ζωής και της δραστηριότητάς μας - δεν είναι παρά κνώδαλα, ασύντακτοι και ανίκανοι πολιτικάντιδες.

tyxaios.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ