2018-08-06 12:07:31
Φωτογραφία για Αυστραλία: Οι κάτοικοι κόβουν τα δέντρα και τα κοάλα πεθαίνουν από την πείνα
Στην Αυστραλία, οι κάτοικοι κόβουν τα δέντρα για να προστατευθούν από δασικές πυρκαγιές, αλλά τα κοάλα πεθαίνουν από την πείνα, καθώς σ’ αυτά βασίζεται η διατροφή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος αφορά κυρίως τα κοάλα που κατοικούν στο νησί Ρέιμοντ που βρίσκεται στα ανοικτά της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τη Γουέντι Χέντρικσεν, η οποία δουλεύει σε ένα καταφύγιο ζώων στο Ρέιμοντ ανέφερε ότι κάθε εβδομάδα φτάνει σ’ αυτό το καταφύγιο, τουλάχιστον ένα κοάλα που κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα.

«Η κατάσταση επηρεάζει τα κοάλα σε όλη την πολιτεία, όχι μόνο στο νησί Ρέιμοντ», σημείωσε η Χέντρικσεν, ενώ πρόσθεσε ότι: «Απλώς είναι πιο προφανές εδώ διότι υπάρχει μόνο ένα κέντρο στο οποίο έρχονται όλα τα κοάλα και είμαστε σε θέση να δούμε πιο ξεκάθαρα το πρόβλημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ρέιμοντ ζουν περίπου 250 κοάλα και 470 άνθρωποι, που σημαίνει ότι είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός.


Αυτή την περίοδο, η Αυστραλία αντιμετωπίζει ξηρασία, παρόλο που η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη πιο βόρεια, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στη προσπάθεια για πρόληψη από τις πυρκαγιές, οι κάτοικοι κόβουν αρκετά δέντρα, κάτι που απειλεί την επιβίωση των κοάλα, που τρέφονται κατά κύριο λόγο από φύλλα ευκάλυπτου.

Τέλος, τα κοάλα θεωρούνται «ευάλωτο» είδος με βάση την αυστραλιανή νομοθεσία, ενώ ελεύθερα στη φύση ζουν λιγότερα από 90.000, περίπου 43.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλιανού Ιδρύματος Κοάλα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χιροσίμα 73 χρόνια μετά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χιροσίμα 73 χρόνια μετά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ