2018-08-07 09:28:44
Φωτογραφία για ΣΣΕ όπως USMA-West Point!
 Η Σχολή στο πλαίσιο αναβάθμισης της στρατιωτικής εκπαίδευσης οργάνωσε και πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θερινής στρατιωτικής εκπαίδευσης, 16 και 17 Ιουλίου 2018, στην Καναπίτσα του Λιτοχώρου, τον 1Ο Διαγωνισμό «Στρατιωτικής Αριστείας».

Ο υπόψη διαγωνισμός οργανώθηκε κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου διαγωνισμού «Sandhurst Competition», που διεξάγεται από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (USMA-West Point) σε επίπεδο ομάδων, μία για κάθε Λόχο Εκπαίδευσης, αποτελούμενη από 12 Ευέλπιδες.

Τα εξεταζόμενα στρατιωτικά αγωνίσματα-δεξιότητες συνδυάστηκαν με επεισόδια και τακτικά σενάρια, διεξήχθησαν σε διαφορετικές τοποθεσίες και οι ομάδες κινούνταν με τακτικές κινήσεις από αγώνισμα σε αγώνισμα, κατά τη διάρκεια ημέρας και νύκτας.

Τα αγωνίσματα του διαγωνισμόυ ήταν:

Φυσική Αντοχή-ΔοκιμασίαΒολή ΠιστολίουΒολή Ατομικού ΤυφεκίουΠερίπολο ΜάχηςΜεταφορά-Διακομιδή τραυματίαΚωπηλασίαΔιέλευση Στίβου ΕμποδίωνΗμερήσιος και νυκτερινός στίβος τοπογραφίαςΆσκηση επεισοδίων ΡΒΧΠ

Οι υπόψη αγώνες συνέβαλαν στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ευελπίδων και στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, στην εξοικείωση με βασικές έννοιες τακτικής και στην παροχή βασικών γνώσεων, ώστε να δύνανται να λειτουργούν και να επιχειρούν ως οργανωμένο σύνολο, σε περιβάλλον που προσομοιάζει με το επιχειρησιακό.

Διευκρινίζεται ότι η ομάδα που κατέλαβε τη πρώτη θέση, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Στρατηγό, Διοικητή της Σχολής.
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ