2018-08-20 10:22:16
Φωτογραφία για Γιατί ο καναπές δεν θα σε γλιτώσει από το hangover
Πέρασες μια ξέφρενη βραδιά με τα φιλαράκια σου, όπου το αλκοόλ έρεε άφθονο και... το πρωί ξύπνησες μέσα σε αναθυμιάσεις από ουίσκικαι με ένα κεφάλι καζάνι; Τι καλύτερο από το να την αράξεις στον καναπέ για ώρες, μέχρι να βρεις ξανά τον καλό νηφάλιο εαυτό σου.

Θα σε απογοητεύσουμε, αλλά αυτό που έχεις ανάγκη για να ξεπεράσεις ένα hangover δεν βρίσκεται στη ζεστή αγκαλιά του καναπέ, αλλά σε εκείνο τον σκονισμένο διάδρομο που έχεις καταχωνιάσει κάπου στην αποθήκη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Δυτικής Βρετανίας, Δρ. Chris Alford, το να αντιμετωπίζεις το μεθύσι σου λες και είναι γρίπη θα επιβραδύνει την ανάρρωσή σου από το ποτό, παρά θα την επιταχύνει.

Όπως ο ίδιος εξηγεί: «Η ακινησία δεν βοηθάει το σώμα να καθαρίσει από το αλκοόλ και να μεταβολίσει τις τοξίνες, που προκαλούν ναυτία και πονοκέφαλο. Αντιθέτως, η άσκηση μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση όλων αυτών των δυσάρεστων συμπτωμάτων, καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος και ως εκ τούτου το μεταβολικό ρυθμό των τοξινών».


Δώσε βάση όμως στο εξής. Ο Δρ. Alford δεν σου προτείνει να πας μεθυσμένος να σπριντάρεις σαν τον Usain Bolt, αλλά να σηκωθείς από τον καναπέ και να δοκιμάσεις να κάνεις ποδήλατο, διάδρομο στο γυμναστήριο, ακόμη και να πας για έναν απλό περίπατο στη γειτονιά σου.

Και μια προειδοποίηση για το τέλος: Αν πρέπει να βρεθείς πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου σου, προκειμένου να πας στο γυμναστήριο, προτίμησε να μείνεις σπίτι και να δοκιμάσεις μερικά push ups και κοιλιακούς στο σαλόνι σου. Κι αυτό διότι, έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο κίνδυνος να τρακάρεις όταν έχεις hangover την επόμενη ημέρα είναι το ίδιο μεγάλος με το προηγούμενο βράδυ που έχεις «κατεβάσει» τα ποτάκια σου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ