2018-08-20 10:45:45
Φωτογραφία για MEGA: H ταινιοθήκη δίνει το Φιλί Της Ζωής;
Σοβαρές αποφάσεις πρέπει να πάρουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες όσον αφορά δύο μεγάλα κανάλια: Την Νοva και το Mega.

Για τις δύο ιδιοκτήτριες εταιρείες, την Forthnet και την Τηλέτυπος ΑΕ, υπάρχουν επενδυτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Τυπολογιών» που περιμένουν κάποιες κινήσεις των τραπεζών για να κινηθούν.

Το Mega με δεσμευμένα 55 εκατομμύρια ευρώ στους εταιρικούς λογαριασμούς έχει σίγουρα την πιο δημοφιλή ταινιοθήκη, ακόμα και τώρα. Κατάφερε μέσα στο τελευταίο έτος να είναι τέταρτο στην τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό 18-54 παίζοντας μονάχα επαναλήψεις παλαιών τηλεοπτικών του σειρών.

Τον Δεκέμβριο του 2015 η ταινιοθήκη του Mega είχα αποτιμηθεί στα 114 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 στα 89 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τράπεζες θέλουν να πλειστηριάσουν για 20 εκατομμύρια ευρώ ή να νοικιάζουν την ταιιοθήκη ανά έτος.

Τα έσοδα από την ταινιοθήκη μετά την απόσυρση των μετόχων έφτασαν τα 70 εκατομμύρια ευρώ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση δανεισμού της εταιρείας. Oι τράπεζες, σύμφωνα με τις "Τυπολογίες", θα μπορούσαν να κεφαλοποιήσουν το δάνειο προς την Τηλέπτυπος και να αναζητήσουν επενδυτή.

Τα 3,5 εκατομμύρια για την απόκτηση της δεκαετούς άδειας θα ήταν η ελάχιστη υποχρέωση των τραπεζών. Με τη διάθεση αυτού του ποσού το Mega θα μπορούσε να αποφύγει το σχέδιο περί ειδικής εκκαθάρισης και να σωθεί.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ