2018-08-20 14:07:24
Φωτογραφία για Η αληθινή φιλία μπορεί να δημιουργηθεί, και το επιβεβαιώνει η επιστήμη
Όταν τελειώνεις το σχολείο ή τις φοιτητικές σου υποχρεώσεις, ξεκινάς να μπαίνεις στον εργασιακό περιβάλλον Τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα στο να κάνεις φιλίες οι οποίες θα έχουν διάρκεια και θα είναι αληθινές.

Το να δημιουργήσεις μια αληθινή φιλία είναι πολύ δύσκολο. Η φιλία είναι ένας σπάνιος δεσμός στις μέρες μας και αυτό δυστυχώς έχει επίδραση και στην ψυχολογία. Όλοι έχουμε ανάγκη έναν καλό φίλο, όχι μόνο για τις δυσκολίες αλλά για όλες τις στιγμές της ζωής μας. Η ποσότητα δεν παίζει ρόλο, μόνο η ποιότητα.

Έτσι, πως μπορούμε να συσφίξουμε τους δεσμούς και να επιτύχουμε να αποκτήσουμε έναν αληθινό φίλο; Η επιστήμη, ευτυχώς, έχει να μας δώσει κάποιες συμβουλές.

Μάθε να ακούς τους άλλους

Έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε ότι κανείς δεν μας νιώθει αλλά ούτε μας καταλαβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε ξεχάσει να ακούμε τους άλλους. Όταν δεν δίνεις προσοχή σε αυτά που λέει ο άλλος, αμέσως πέφτεις στα μάτια του υποσυνείδητα. Δεν θα επιλέξει να μοιραστεί μαζί σου κάτι που τον απασχολεί. Έτσι και αλλιώς, ποιό είναι το νόημα;; Αφού δεν πρόκειται να του δώσεις σημασία. Μάθε να ακούς για να κατορθώσεις να ακούγεσαι.


Οι άνθρωποι θέλουν δίπλα τους ανθρώπους που να μπορούν να τους ακούσουν. Με αυτό τον τρόπο, γνωρίζουν υποσυνείδητα ότι σε περίπτωση που θέλουν να συζητήσουν κάτι που τους απασχολεί, υπάρχει κάποιος άνθρωπος.

Σταμάτα να είσαι εσωστρεφής

Δεν ήσουν πάντα εσωστρεφής, οι “αποτυχημένες” σχέσεις οποιουδήποτε χαρακτήρα σε οδήγησαν σε αυτό. Όμως, αν θες να αναπτύξεις δεσμούς με κάποιον άνθρωπο θα πρέπει να μάθεις να ανοίγεσαι. Όταν δεν μιλάς στον άλλον για τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου του δίνεις την εντύπωση ότι δεν τον εμπιστεύεσαι. Και αν δεν τον εμπιστεύεσαι, ποιό το νόημα να θελήσει να θέσει βάσεις σε αυτή την σχέση.

Έτσι και αλλιώς, όταν μοιραζόμαστε σκέψεις μας και γεγονότα από την ζωή μας με τους άλλους, αμέσως φτιάχνουμε δεσμούς. Ισχυρούς δεσμούς, μάλιστα.

Επένδυσε σε καθημερινές γνωριμίες

Όταν ξέρεις έναν άνθρωπο ακόμα και μέσα από τον χώρο εργασίας, αυτό δημιουργεί δεσμούς. Επένδυσε σε αυτές. Μίλα μαζί του και βρες τα κοινά σημεία. Μην φοβάσαι, μπορεί να μην ταιριάξετε, μπορεί όμως και ναι.

Σταμάτα να “φοβάσαι” τους ανθρώπους

Ναι, οι άσχημες εμπειρίες αποτυπώνονται στο μυαλό μας και στον εγκέφαλό μας. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να συγχέεις καταστάσεις με ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και επειδή σου την έφερε ένας δεν σημαίνει ότι όλοι θέλουν το κακό σου. Μην χάνεις την εμπιστοσύνη σου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ