2018-08-20 16:21:12
Φωτογραφία για Σύρου: ''Ο πολυτιμότερος μαργαρίτης που φυλάει το ιερό Εικόνισμα είναι το δάκρυ σας''
Το εσπέρας του Σαββάτου τελέσθηκε κατά το τοπικό έθος Μέγας Εόρτιος Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας "Κυρά-Ξένης" περιφερείας Πανόρμου Τήνου, Ναός της Παναγίας ξενιζούσης-φιλοξενούσης και υποδεχομένης τους ανθρώπους, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών εκ των γύρω περιοχών του Πύργου-Πανόρμου Τήνου αλλά και προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Την Ιερά Ακολουθία τέλεσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, Πρωτοσύγγελος της Ι.Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, Γραμματεύς παρά τη Ιερᾳ Συνόδῳ και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Άρεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογρηάς, Εφημέριος της Ιεράς Μονής, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου, ο Αρχιδιάκονος του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας, Ιερολογ. Αντώνιος Τζανουλίνος και ο Διάκονος Γεώργιος Σταμάτης.


Ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ τους προσκεκλημένους Ιερείς και όλους τους συμμετέχοντες ευχόμενος εορτίως και ευχαρίστησε τον Εφημέριο και την Επιτροπή της Ιεράς Μονής για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως καθώς και τον Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. ΑΘ. ΜΑΡΤΙΝΟ για την εκ βάθρων ανέγερση της Μοναστηριακής Τράπεζας στην οποία παρετέθη η παραδοσιακή Μοναστηριακή Τράπεζα μετά το πέρας του Εσπερινού.

Συμμετείχαν, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Γεν. Γραμματεύς και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, εκκλησιαστικοί επίτροποι, πολιτευτές των Κυκλάδων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Ιεράς Νήσου.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών των πέριξ χωρίων υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Την Κυριακή, καλοσωρίζοντας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τους πολυπληθείς προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τον Πανίερο Ναό και τους αύλειους χώρους είπε μεταξύ άλλων: "...ο πολυτιμότερος μαργαρίτης που φυλάει το ιερό Εικόνισμα είναι το δάκρυ σας. Το δάκρυ του κάθε προσκυνητή το οποίο η Παναγία αναφέρει προς τον Θεό και τον παρακαλεί για ότι ο καθένας εδώ αιτάται."

Τον θείον λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή ειπών συμπερασματικά ότι το κέρδος του κάθε ανθρώπου προς την τελειότητα είναι η υπέρβαση του εαυτού του και το μοίρασμα των χαρισμάτων του με τους άλλους ανθρώπους. Σε αυτό υστερούσε ο πλούσιος της παραβολής και σε αυτό τον προέτρεψε ο Κύριος έστω και αν αυτός απεχώρησε λυπούμενος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και Ιερείς από εκκλησιαστικές επαρχίες της Ελλάδος τους οποίους ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε και τους καλωσόρισε.

Της εκκλησιαστικής ευταξίας επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ