2018-08-22 09:51:24
Φωτογραφία για Ένας άντρας θα αλλάξει μόνο για τη σωστή γυναίκα
Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχολεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο εδώ κι αρκετούς αιώνες είναι το αν ένα άτομο μπορεί τελικά να αλλάξει. Οι απόψεις ως συνήθως διίστανται , θα συναντήσεις τους απόλυτα κάθετους όπου θα σε εκπλήξουν με την ψυχρότητα και τον κυνισμό τους, θα συναντήσεις όμως και κάποιους αθεράπευτα ρομαντικούς.

Μη γελιέσαι, δεν είναι αφελείς, είναι εκείνοι που έχουν χάσει πολλά περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς στη ζωή τους. Κάποιοι που έχουν καταργήσει τον αριθμό των ευκαιριών και τις χαρίζουν απλόχερα. Ή αλλιώς; Εκείνοι που για να αντέξεις ή ακόμη να καταλάβεις την αγάπη τους, προέχει να είσαι δυνατός παίχτης.

Ποιος τελικά από τους δυο έχει το δίκιο; Ένα φεγγάρι, κάποιος μέσα στη μεθύσι του, με κοίταξε βαθιά στα μάτια και μου είπε πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει, μοναχά μαθαίνει από τα λάθη του. Πόση ωριμότητα και πόσα κότσια χρειάζονται όμως για να κατανοήσει και να παραδεχτεί κανείς τις λανθασμένες του πράξεις;


Άλλοι λένε πως για να αλλάξει ένας άνθρωπος χρειάζεται ή πολλή αγάπη ή πολύ πόνο.

Συνήθως θα ακούσεις γυναίκες να κάνουν αυτή τη συζήτηση. Αγανακτισμένες ή μάλλον πολύ ερωτευμένες, διαμαρτύρονται πως τα χρόνια περνούν κι ο ένας εκείνος μοναδικός άντρας που περιβάλει και στοιχειώνει τη ζωή τους δεν αλλάζει.

Μα ο άντρας δεν αλλάζει με τα χρόνια, αλλά με τη γυναίκα που έχει δίπλα του. Αν εσύ, χρυσή μου, δεν ξέρεις τι θέλεις ή δε δείχνεις αυτό που θέλεις, πώς κι αυτός ο έρμος να σε πάρει στα σοβαρά; Κόλλησες με το παλικάρι, αλλά έπεσε συμβούλιο κολλητών κι η ομόφωνη απάντηση ήταν:  «Ρε μην είσαι χαζή, παίξε το δύσκολη, τρίξε του τα δόντια να καταλάβει τι είσαι, γιατί άπαξ και χάσεις το μπαλάκι στην αρχή, μετά θα σε κάνει ό,τι θέλει».

Δώστε μου μερικά δευτερόλεπτα να γελάσω. Εντάξει, συνεχίζω. Κορίτσι μου, στον έρωτα γδύνεσαι, τα δίνεις όλα κι αυτά που έχεις κι αυτά που θα ψάξεις να βρεις. Δεν έχει κανένα νόημα να κρύβεις τις επιθυμίες και τα συναισθήματά σου.

Πόσα υποτιθέμενα «κακά παιδιά» με βεβαρυμμένο παρελθόν κι άστατη ζωή βρήκαν εν τέλει το λιμάνι τους; Εκείνος ο κούκλος που ζαχαρώνεις κι αναρωτιέσαι γιατί τραβιέται με αυτή την τύπισσα και πως αντικειμενικά αξίζει κάτι καλύτερο εμφανισιακά δίπλα του. Γνώρισε πολλές ομορφότερές της, σε αυτό σε βεβαιώνω. Μα σε αυτή βρήκε ειλικρίνεια, καθαρή ψυχή μα προπάντων του ανήκει.

Και τι εννοώ; Πως θα βγει έξω, αλλά όταν γυρίσει σπίτι θα στείλει μήνυμα σε εκείνον. Πως θα ξυπνήσει και θα κοιμηθεί με τη σκέψη του. Θα τη φλερτάρουν και με ευγένεια θα αδιαφορήσει γιατί εκείνος δε βρίσκεται  μόνο στη σκέψη της αλλά και μέσα της.

Τα σωστά αρσενικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κάφρους που παρουσιάζει η σύγχρονη εποχή, χρειάζονται τρυφερότητα, φροντίδα. Όσα τους δώσεις, θα επιστραφούν πίσω και με υψηλό επιτόκιο παρακαλώ μα αυτό το είδος σπανίζει στις ημέρες μας. Προσοχή, μην προσφέρεις όλα τα παραπάνω χωρίς να έχεις επιβεβαιωθεί πως δε μιλάμε για γιαλαντζί καταστάσεις.

Καμία γυναίκα δεν κατάφερε ποτέ να αλλάξει κανέναν άντρα κι ο λόγος είναι ότι μάλλον δεν ήταν η κατάλληλη για εκείνον. Γιατί αν ένας άντρας καταλάβει πως κάτι αξίζει, θα αποφασίσει μόνος του να αλλάξει κι ακόμα κι αν κάνει το λάθος και φύγει, θα γυρίσει. Το θέμα είναι μόνο να μην είναι πολύ αργά. Ένα γνήσιο αρσενικό δεν ξεχνάει ποτέ τη γυναίκα που έγινε σμπαράλια για εκείνον, όσο κι αν γυρίζουν οι δείκτες του ρολογιού.

Για να σου φερθούν λοιπόν καλά, φρόντισε εσύ να έχεις φερθεί καλύτερα κι αν οι ασκοί του Αιόλου ανοίξουν και δεις πως τελικά δεν άξιζε, θα έχεις καταφέρει να γίνεις μια από τις καλύτερες αναμνήσεις.

Α και μη ξεχνάς «άνδρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ» δεν το λέω εγώ, η Μαλβίνα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ