2012-06-06 04:30:26
Φωτογραφία για Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse πέταξε!
Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη του διηπειρωτική πτήση καθώς εισήλθε...χθες το απόγευμα στον εναέριο χώρο του Μαρόκου προερχόμενο από τη Μαδρίτη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα Μπακούρι, πρόεδρος της μαροκινής Υπηρεσίας Ηλιακής Ενέργειας (MASEN).

«Το αεροσκάφος μόλις εισήλθε στον εναέριο χώρο του Μαρόκου αφού διέσχισε τα Στενά του Γιβραλτάρ σε καλές συνθήκες», δήλωσε οΜπακούρι.

Το αεροσκάφος Solar Impulse απογειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τη Μαδρίτη με προορισμό το Ραμπάτ στην πρώτη του απόπειρα να πραγματοποιήσει μια διηπειρωτική πτήση.

«Θα προσγειωθεί στο Ραμπάτ σήμερα το βράδυ γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα, 01:00 ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) και γίνονται προετοιμασίες για να το υποδεχθούν», πρόσθεσε ο Μπακούρι.

Αυτό το διηπειρωτικό ταξίδι αποτελεί «την τελική δοκιμή πριν από τον γύρο του κόσμου το 2014», που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν οι κατασκευαστές του αεροσκάφους.

Για την κατασκευή του Solar Impulse, που είναι φτιαγμένο απόανθρακονήματα, χρειάστηκαν επτά χρόνια, ενώ εργάστηκε μια ομάδα70 ανθρώπων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πολιτική κωμωδία στο MEGA
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πολιτική κωμωδία στο MEGA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ