2018-08-26 18:06:24
Φωτογραφία για Ν.Δ.: ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Πυρά κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της τις δραματικές ώρες της 23ης Ιουλίου εξαπολύει η Ν.Δ., με αφορμή έγγραφο, που δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα και αποκαλύπτει ότι ενημέρωση για την ύπαρξη νεκρού υπήρχε από τις 21:30. 

«Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της ''Καθημερινής'', επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι Υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 «Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες. Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ» συμπληρώνει. 


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33, σχεδόν δηλαδή δυόμιση ώρες προτού την ενημέρωση του Πρωθυπουργού από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους Υπουργούς. 

Στις 22:15 υπάρχει ενημέρωση για δεύτερο νεκρό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ενώ μία ώρα μετά στις 23:15 γίνεται λόγος για ακόμη δυο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους. Το ΕΚΕΠΥ αυτή την ώρα έχει επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι στις 23:49, ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών. 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ