2018-08-28 00:34:32
Φωτογραφία για Οι σωματικές μυρωδιές που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Δεν είναι τόσο η άσχημη μυρωδιά που πρέπει να σας ανησυχήσει, όσο η αιφνίδια αλλαγή Οι άνθρωποι εξάλλου έχουν πάνω τους διάφορες σωματικές περιοχές που εκκρίνουν μυρωδιές, όπως είναι τα μαλλιά, οι πατούσες, το στόμα ή ο ιδρώτας. Αν όμως ξαφνικά εντοπίσετε αλλαγή στη μυρωδιά ενός συγκεκριμένου σημείου, είναι πιθανές ενδείξεις ενός προβλήματος υγείας. Αν λοιπόν εντοπίσετε κάποιες από τις ακόλουθες αλλαγές, ενημερώστε το γιατρό σας και μην το αγνοήσετε.

Σας μυρίζουν τα ούρα σας. Σε φυσιολογικές συνθήκες, τα ούρα δεν μυρίζουν ή απλά έχουν μία ελαφριά μυρωδιά αμμωνίας, μας ενημερώνει ο Scott Sullivan, Καθηγητής της Γυναικολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα. Εάν ουρείτε, και υπάρχει ο συνδυασμός πόνου και μυρωδιάς στα ούρα, κλείστε ραντεβού με το γυναικολόγο σας. Μπορεί να έχετε ουρολοίμωξη και να χρειάζεστε αντιβίωση. Αν δεν υπάρχει πόνος, το πιθανότερο είναι ότι το βασικό αίτιο της μυρωδιάς είναι η διατροφή σας. Οι τροφές με δυνατή μυρωδιά, όπως το σκόρδο και τα σπαράγγια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση.


Ο ιδρώτας σας μυρίζει πολύ άσχημα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο ιδρώτας δεν έχει ποτέ ωραία μυρωδιά αλλά υπάρχουν περιοχές (μασχάλη και γεννητικά όργανα) που αναδύουν πιο έντονο άρωμα. Αν η μυρωδιά σας είναι οικεία και δεν βλέπετε κάτι διαφορετικό, τότε είστε μάλλον εντάξει. Δώστε προσοχή όταν δείτε ότι υπάρχει ξαφνική αλλαγή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό σημαίνει ότι το σώμα παλεύει με θέματα πέψης. Ο γιατρός θα σας καθοδηγήσει ανάλογα, αν και ίσως σημαίνει ότι πρέπει να εντάξετε περισσότερες τροφές με φυτικές ίνες στη διατροφή σας.

Η πρωινή ανάσα διώχνει μακριά το σύντροφό σας. Αν έχετε δυσάρεστη ανάσα το πρωί, μάλλον σημαίνει ότι ροχαλίζετε ή κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό. Αν έχετε ξηροστομία, αυτό τυπικά μειώνει τη ροή του σάλιου στο στόμα. Το σάλιο είναι υπεύθυνο για την προστασία των δοντιών και των ούλων από μολύνσεις των βακτηρίων. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, θα χρειαστείτε τη βοήθεια του οδοντιάτρου σας. Σε γενικές γραμμές, η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να είναι σύμπτωμα ποικίλων ιατρικών καταστάσεων, όπως οι πνευμονικές μολύνσεις, η βρογχίτιδα και η γαστρική παλινδρόμηση.

Η πρωινή ανάσα σας μυρίζει σαν φρούτα. Το ότι δεν μυρίζει ξαφνικά δυσάρεστα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και πρόβλημα. Αν η αναπνοή μυρίζει σαν καλάθι με φρούτα, ενημερώστε άμεσα το γιατρό σας γιατί θα μπορούσε να είναι και ένδειξη διαβήτη. 

Πολύ άσχημη μυρωδιά στα γεννητικά όργανα. Μπορεί να συμβεί, όσο δυσάρεστο και αν μας είναι. Ένα κοινό αίτιο είναι όταν έχετε ξεχάσει το ταμπόν ή το διάφραγμα μέσα, προσελκύει κακά βακτήρια και πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα. Αν ξαφνικά η μυρωδιά που έχετε στην περιοχή είναι πιο έντονη από το φυσιολογικό, μπορεί να έχετε κολπίτιδα. Μιλήστε με το γιατρό σας γιατί ίσως χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή. 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ