2018-08-28 00:49:36
Φωτογραφία για H Καλάσνικοφ ξαναχτυπά με ρετρό απάντηση στην Tesla
Λίγες μέρες αφότου χάρισε άφθονο γέλιο παρουσιάζοντας ένα τερατώδες και όπως φαίνεται άχρηστο ρομπότ, η ρωσική εταιρεία Kalashnikov δήλωσε έτοιμη να ανταγωνιστεί την Tesla με ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που μοιάζει αντίκα.

Η εταιρεία, περισσότερο γνωστή για τα αυτόματα όπλα AK-47, παρουσίασε το πρωτότυπο του αυτοκινήτου CV-1 στη Μόσχα, αναφέρει το BBC.

Εμπνευσμένο από ένα σοβιετικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1970, το CV-1 είναι ένα «σούπερ αυτοκίνητο» που βασίζεται σε «περίπλοκα συστήματα» και ανεβάζει την Kalashnikov «στο επίπεδο μεγάλων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla».

Πάντως η εταιρεία δεν έδειξε το πρωτότυπό της να κινείται.

Πολλοί δεν παρέλειψαν να καταθέσουν τα σχόλιά τους στον δικτυακό τόπο της Kalashnikov, με έναν χρήστη να συμβουλεύει την εταιρεία: «Τα τανκ σας είναι καταπληκτικά, αλλά καλύτερα να μείνετε μακριά από τα αυτοκίνητα».


Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Kalashnikov κατάφερε να γελοιοποιηθεί παρουσιάζοντας ένα «ρομπότ» που μοιάζει να ξεπήδησε από ρετρό ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ο σιδερένιος Igorek, ή «μικρός Ιγκόρ» στα ρωσικά, μόνο μικρός δεν είναι, αφού έχει ύψος 3,96 μέτρα και βάρος 4,5 τόνους. Έχει πόδια και βραχίονες, στην πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να κινηθεί, και παρέμεινε στερεωμένος σε μια βαριά μεταλλική βάση στην έκθεση αμυντικού εξοπλισμού Army Forum έξω από τη Μόσχα.

Η εταιρεία λέει πως το ρομπότ προορίζεται για τον κατασκευαστικό τομέα και τον στρατό, όμως κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς μπορεί να κάνει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ